mi sie tez tak pare razy zrobiło, reset wystarczył.
mi sie tez tak pare razy zrobiło, reset wystarczył.
Fackamaka - tak jak pisał dawidmk7, zapchany filter pyłkowy. Dlatego Ci wyskakuje air conditioner. Sprawdź filtr pyłkowy, bo może być zapchany. Ja tak miałem, że 5 razy mi ten komunikat wyskakiwał i w końcu wybrałem się do znajomego mechanika wymienić filtr na nowy i co? Po problemie..
- - - Updated - - -
A co do resetu... Maestro nie wiem czy z tym resetem to chodzi Ci o odpięcie klemy z aku, bo jeżeli o tym mówimy to ja kiedyś próbowałem resetować i nic. A wystarczyło zrobić coś innego - podczas jazdy włączył się komunikat i nawiew się wyłączył. Dałem off, nawiew się wyłączył ale jak go włączyłem to znowu się pojawił komunikat. Wziąłem normalnie wyłączyłem ICS'a na minute i włączyłem znowu nawiew i wszystko było ok.
U mnie samo znika po wyłączeniu zapłonu a często nawet w czasie jazdy pojawia sie, nacisne na pokrętło i znika i znowu działa. Jak mam auto 2 miesiące to kilka razy na ten czas sie to pojawiło.
u mnie przed wymianą filtra pyłkowego jak pojawiał się komunikat wystarczyło naciśnąć na ok tym pokętełkiem po prawej i klima działała dalej
Maestro sprawdź filtr bo on napewno jest zapchany dlatego wywala komunikat. A jak się pojawia to pokrętłem wyłącz.
Witam. Awaria usunięta. W moim przypadku przyczyną był słaby ( brak ) styk masy przewodu od wentylatora. Masa poprawiona, napięcie "wróciło" i nawiew działa elegancko w trybie auto i ręcznym. Pozdrawiam.
No to elegancko fackamakaAle byłem pewny, że to może być standardowy błąd z tym zapchanym filtrem..
![]()
Czasami rzeczy, które wydaja się być oczywistymi, oczywistymi nie są. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem.