Strona 1 z 7 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Temat: Awaryjne otwieranie bagażnika

simon
    Gość

Domyślnie Awaryjne otwieranie bagażnika

Mam strasznie wkurzajacy mnie problem: rozwalil mi sie zamek od bagaznika i nie moge go otworzyc ani kluczykiem ani przyciskiem w schowku. Jak mam sie do niego dostac? Jesli bede musial wymontowac kanape to blagam o " instrukcje obslugi" czy czeka mnie jednak wiercenie zamka? Wolalbym uniknac serwisu bo juz uslyszalem cene i wole podjac sie tego sam.

Michal166
    Gość

Domyślnie

o kurna,mas problem,z pilota tez sie nie otwiera?z etgo co ja wiem dostep jest ciezki,po pierwsze jak wymontowac kanape to nie wiem,moze ktos to robil to ci pomoze ale wiem ze ze sciagnieciem wytlumienia klapy mozesz miec problem w zamknietej pozycji,a czy kluczyk ci sie obraca w zamku? czy podczas otwierania ze schowka slychac odbijajacy zamek?

simon
    Gość

Domyślnie

pilotem otwieram tylko wszystkie drzwi boczne, bagaznik kluczykiem albo przyciskiem, kluczyk sie obkreca a kolo wlewu gdzie sa przekazniki slychac tykniecie. Masz jeszcze jakis pomysl?

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

na klapie bagaznika jest zanaczek alfy wez przekręc go w bok i otworzysz kluczykiem

Alfa i jej ochroniarz

SEBEK
    Gość

Domyślnie re: Awaryjne otwieranie bagażnika

Witam, ja coprawda śmigam 156 i u mnie odręcić kanape to 2 śróbki gwiazdkowe i oparcie jest na zatrzaski ale jak kolega pisze to może byc problem z wytłumieniem u mnie było tylko małe ncięcie pod pompę paliwową, a jeszcze jedno to jak byś się dostał do bagażnika to co dalej zamek jest też ciężko dostępny i może być kłopot. Ja bym radził coś w kierunku gościa który awaryjnie otwiera samochody (np. jak się zamknie w nim kluczyki) koszt otwarcia ok 30 pln, dane znajdziesz na policji bo taki gosć jest tam zgłoszony, więc powinny jego numer telefonu mieć. Aby tylko otworzył to już puźniej można coś kombinować. Pozdrawiam!!!!

Michal166
    Gość

Domyślnie

hm a probowales nacisnac przycisk w schowku a ktos zeby pociagnal w tym samym czasie klape?

simon
    Gość

Domyślnie

tego jeszcze nie probowalem zobacze jutro ale szczerze mowiac watpie zeby to cos dalo. Zobaczymy.
    Co do pateja_43: w zyciu bym nie pomyslal, ze trzeba przekrecic znaczek!!! A tak na serio to bez jaj ok? Chyba kazdy to wie? Od wielu lat jezdze Alfa ale to z bagaznikiem to dla mnie nowosc!!! :shock:

Michal166
    Gość

Domyślnie

moze byc tak ze jak nacisniej otwarcie klapy i wtym samym momencie ktos pociagnie klape zablokowany zamek pusci

Michal166
    Gość

Domyślnie

nieznam dokladnie budowy tego elekro zamka ale wydaje mi sie ze moze cos ta metoda da

simon
    Gość

Domyślnie

Mam nadzieje ze sie nie mylisz i zamek pusci, ale o tym przekonam sie dopiero jutro i dam ci znac.