Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 65 z 65

Temat: Wymiana gum na poliuretan w tylu i koła się bardziej rozjechały

Numberuno
    Gość

Domyślnie

Ja mam od pół roku i złego słowa nie powiem. Tylko, że u mnie są Eibachy i skok zawieszenia o wiele krótszy niż na serii. Przy większym skoku w/g mnie rzeczywiście te tuleje PU mogą źle pracować.

Użytkownik Romeo Avatar dawidmk7
    Mieszka w
    Łaziska Górne
    Auto
    166 2.5 V6 Distinctive 00r.

Domyślnie

Podepnę się pod temacik. Choć nie jestem specem w tej dziedzinie to wg mnie u kolegi Czarka PU po prostu żle dobrany. Nie wyobrażam sobie jak może powstać 1cm luzu to jakaś bajeczka, chyba żeby zwiększyć dramaturgię rozmowy. To o czym wszyscy piszecie czyli koła wyglądające tak /--\ to w prawie każdym aucie jest norma i myśle, że nie ma auta , które by miało koła idealnie |--| wystarczy spojrzeć w dane z geometri. Nigdy kąt nie wypada na 0 tylko przykładowo na -0,5 itp zależy od auta.

Cytat Napisał Jarek` Zobacz post
    Te alfy mimo obniżenia tylne koła mają w mierę prosto. Więc napawno da się jakoś to zrobić, tylko jak..
    Co do tego to myślę, że to kwestia złudzenia jakie dają różne felgi i jak są osadzone czy głębiej czy np. jest założony dystans itp. Jeśli koła są szeroko wtedy złudzenie znika albo nie jest aż tak rzucające się w oczy. to moje zdanie.

Poza tym chyba tylko na belkach w francuzach koła się "krzywią" jak jest coś zużyte sam miałem 2 peugeoty to coś o tym wiem ale na wielowahaczu wg mnie to nie jest realne a na pewno nie aż tak widoczne dla gołego oka tzn różnica na nowym zawieszeniu i zużytym i napewno pochylenie nie ma nic do ścierania opon tylko zużyte gumy, które rozkręcają geometrię mimo, że jest to nieodczuwalne dla kierowcy
    Pozdrawiam

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    MMz
    Auto
    159 1.9 JTDm | EX 166 2.4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał sqadak Zobacz post
    U mnie PU z tyłu śmiga już 30tyś, ja mogę śmiało powiedzieć że już nigdy więcej zwykłych tulejek nie założe
    Jakiej firmy masz PU?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159sw 1.9 8v

Domyślnie

Jutro odbieram auto.
    Wymienione zostało 10 tuleji (4 w belce + następne 6 - wahacze dolne/zwrotnice)
    Postaram się zrobić foto jak teraz będą stały koła. Wcześniej na PU były /--\

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Sorka za wmieszanie bo mam 156 ale jak któryś kolega pisał wielowachacz ma swoje plusy i minusy. Ja jak założyłem zawieszke na -40mm też mi się negatyw zrobił tymbardziej ,że niema w 156 regulacji kąta pochylenia koła .Ale to akurat normalna sprawa , zobaczcie sobie np. BMW E36 na gwincie ( moje poprzednie auto ) -koła idą prawie bokiem .Najlepsze ,że na forum niektórzy wmawiali mi ,że auto mi się rozpływa ,że oni mimo obniżenia auta tak nie mają . A w realu po oglądnięciu niektórych fur wyszło ,że mają negatyw po oczach bijący. Jeden forumowicz wrócił do serii ale do negatywu dalej się nie przyznaje . Co do kolegi z "problemem" to moim zdaniem taki jak kilku innych kolegów -zle dobrane elementy.