www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
luuz, mysle ze jeszcze bedziemy dzialac![]()
..... powered by www.cinsoft.pl
Uwielbiam projekty takiego typui ludzie którzy nie rozumieja że ktoś chce miec unikatowy samochod, nie poznali smaku pasji
...Mam dokladnie to samo i bede trzymac kciuki za projekt i odwage!!! Nie poddawaj sie i nie sluchaj mieczakow!!! Pamietaj ze kazde inno auto kupi sobie kazdy zwykly luzer, a 156 z 20vt zwyczajny luzer nie kupi!
i nic nie daje takiej sadysfakcji jak moc miec takie wlasnie auto...
Wielki uklon w twoja strone![]()
Dla ciekawych tego co się dzieję w projekcie. To wstępnie zakończyłem zbieranie gratów. Ostatecznie delikatnie mnie poniosłoi projekt ewaluował.
- Turbina okazała się być regenerowana w UK założono jej inny wirnik z mniejszą ilością łopatek trudno przewidzieć tak na oko jaki to miało wpływ na moc tego silnika więc wstępnie decyzja została podjęta składamy Turbo na nowych gratach przywracających turbine do fabrycznego stanu.... ale po paru dniach i po rozmowie z kolegą Wilkuw zalągł się pomysł w głowie że skoro i tak zmieniamy bebechy na nowe w turbinie to czemu by nie zrobić hybrydy i nie wystroić tego na trochę więcej kucy jak fabryka. Padła decyzja na zmiane strony zimnej na koło o średnicy 44.50mm co powinno wypluć po strojeniu okolice 280-290koni.
- Będzie FMIC i orurowanie z nierdzewki (TIG jest na mojej liście zakupowej zostanie tylko nauka spawania)
- Big brake kit - zaciski wraz z tarczami z Brery 3.2 (330mm) adaptery by BSK-TECH (niestety termin jest dopiero wiosenny a nikt inny póki co nie odpisał że się podejmie)
- Magiel ze 156 GTA już leży w garażu
- Stabilizator przedni 24mm 156 GTA również juz na stanie
- Ecumaster Det 3 do ogarnięcia elektroniki (kontrola doładowania, sygnał do obrotomierza etc.)
Spodziewany wyniki - kreski Desant'a z FCKP który jeździ właśnie na takiej hybrydzie j.w.
Przekładnia GTA
Stabilizator 24mm
Brembo 330mm
![]()
Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 17-01-2013 o 19:22
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
Bardzo dobry kierunek kolego. Tylny stabilizator z GTA też nie zaszkodzi a dupa będzie lepiej się trzymać kupy.
AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
AR 164 3.0 V6 - sprzedam części
Jeśli potrzebujesz adaptery wcześniej, to możesz się do mnie odezwać. Pracuję w firmie zajmującej się projektowaniem maszyn i obróbką metalu, więc możemy to wykonać. Jak powiem szefowi, że to dla znajomego, to pewnie zrobi to po kosztach albo nawet za darmo. TIGa też posiadamy i mamy super spawacza (sam też jestem spawaczem, ale poziomu tego człowieka obawiam się że nigdy nie osiągnę. Z Legnicy do Świdnicy nie jest daleko, więc myślę że może Ci się to nawet opłacić.
Pozdrawiam
Buksal
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Teddy84, zastanów się 100 razy, czy na pewno chcesz Ecumastera i czy nie lepiej pomęczyć się z ogarnięciem tego na seryjnej elektronice. Fakt, może nie być LC, flat shifta itd, ale będzie to raczej mniej zawodne i mniej skomplikowane przy ewentualnej diagnostyce...