Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Temat: Siłowniki maski

Użytkownik Rowerzysta Avatar Rifajnd
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Żaden :<

Domyślnie Siłowniki maski

Witajcie koledzy.

Mam okrutny problem. Nadziałem się na alledrogo na siłowniki maski za przystępną cenę 27.99(czyli 55,98 + 16zł). Lecz niestety, pech jak pech za 1 razem przysłano mi nie te siłowniki co trzeba, odesłałem więc spowrotem, i jestem kolejne 16 zł w plecy. Za drugim razem ponoć uprzejmy Pan od którego zakupiłem siłowniki DZWONIŁ DO PRODUCENTA i wysłali mu siłowniki specjalnie idealnie itd itd pod ten model. Dzisiaj go dostałem i co ? Będę drugie 16 zł w plecy. Ja wiem, że firmę Polcar (tej firmy są siłowniki) będę omijał szerokim łukiem. Wracając.. z jednej strony mocowanie jest o 0,3 mm za szerokie , z drugiej strony jest odpowiednie, lecz dziura od drucika trzymającego bolec jest za daleko wywiercona, i nie da się go przełożyć, ponieważ bolec blokuje go . Patrzyłem cenę oryginału (Stabilus Lift-O-Mat) ale myślałem, że dostanę zawału serca - 150zł za sztukę. Czy wymienialiście u siebie może siłowniki w masce ? Jakiej firmy siłowniki będą na 100% pasowały do maski ? Znalazłem w pewnym sklepie siłowniki firmy Magneti Marelli, może one będą dobre ?

Załączam specjalnie zeskanowane mocowania siłowników, które idealne to wszystko odzwierciedlają , ponieważ jutro będę reklamował je i żądał zwrotu pieniędzy

Ostatnio edytowane przez Rifajnd ; 18-01-2013 o 21:34

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

A dlaczego to Ty masz płacić za przesyłkę?

Też miałem taki problem. Za trzecim razem dostałem dobre.

Użytkownik Znawca Avatar Jerry1
    Mieszka w
    KRA
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

Mam założone magneti marelli gs0599.Pasują idealnie .Ceny nie pamiętam.

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

ja mam polcary (podobno bije to krosno) na przod i tyl, wszystko ładnie pasuje. dodatkowo przody są ze zwalniaczem.

Mieszka w
    Szczecin
    Auto

Domyślnie

Ja muszę, bo chcę potem odzyskać pieniądze , a tak to by mi problemy gość robił. A z resztą już raz mówiłem o tym panu sprzedawcy to był w szoku, bo to zawsze kupujący pokrywa, jak coś jest nie tak. I tak dzisiaj jak dzwoniłem do niego mówiąc mu, że znowu są problemy z siłownikami był w szoku i sugerował mi, że to coś u mnie w samochodzie jest nie tak, że to nie możliwe bo to specyfikacje producenta specjalnie do Alfy Romeo 155. Dlatego nie zamierzam się dalej pierdzielić z tym panem, tylko w poniedziałek mu odsyłam i wołam pieniądze. I chyba te Magneti Marelli zamówie. Czy ktoś może montował innej firmy, które pasują do 155 ?

@rafal_155
    Raz mi ten Pan wysłał ze zwalniaczami, ale nie były w ogóle do tego modelu . Ja nie wiem, ja dostałem świeżutkie Polcary wyprodukowane w 3 tygodniu grudnia 2012, i lipa totalna. A czy mógłbyś mi odczytać model Twojego siłownika ? Model, jaki mi wysłano to 1405AS

@Jerry1
    Właśnie znalazłem GS0599 za 35,06 zł sztukę. Więc raczej będę je zamawiał.
    Ostatnio edytowane przez Rifajnd ; 18-01-2013 o 21:43

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

ja mierzyłem je z ori i są takie same tylko że płaciłem za nie po 50 od sztuki. jutro sprawdzę czy są na nich jakieś numery to Ci podam.

Mieszka w
    Szczecin
    Auto

Domyślnie

Aha, przy okazji byłbym wdzięczny, gdybyś mi zrobił tak mniej więcej poglądowe zdjęcie mocowania. Chciałbym je zobaczyć jak mniej więcej wygląda. Bo np. w tych co ja dostałem nie wiem czy widziałeś zdjęcie, "góra" jest za szeroka, co widać bardzo dobrze względem oryginału.

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    155

Domyślnie

Dobrze, że temat został poruszony, bo też bym kupił te z allegro

Póki co zamiast siłowników mam siłownię - jedną ręką maska, drugą olej lub inny płyn

Mieszka w
    Szczecin
    Auto

Domyślnie

Ja mam wypasiony kijek którym sobie podpieram maskę . Ja mam nauczkę - nigdy z allegro siłowników firmy Polcar . Szukałem jakichś lepszej firmy, ale nie znalazłem, same Polcary, no nejmy lub FA Krosno.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

POLCAR 1405AS. Ja mam coś takiego. Mi się wydaje że wszyscy kupują jakieś chinole i tylko drukują własne logo. Trzeba wyciągnąć swoje, zabrać do sklepu i przymierzyć. I trzeba jeszcze sprawdzić czy w wersji z drucikiem jest drucik (do zabezpieczenia przed wypadnięciem).

- - - Updated - - -

Ja mam wypasiony kijek
    Ja jak kupiłem alfę to miałem ułamany trzonek od łopaty