Chyba dam na silnik mate z podgrzewaniem, może mu przpasuje i będzie spokój, tak na marginesie to trochę lipa z tymi problemami z niedogrzanym silnikiem i dalszymi konsekwencjami.
Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
Chyba dam na silnik mate z podgrzewaniem, może mu przpasuje i będzie spokój, tak na marginesie to trochę lipa z tymi problemami z niedogrzanym silnikiem i dalszymi konsekwencjami.
Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
"What We Do In Life, Echoes In Eternity"
A ,więc mojej walki z odmą część kolejna- wężyk idący od odmy w kierunku turbiny puściłem górą, kończy się w okolicach akumlatora - butelką, w której muszę zrobić później kilka otworów, co by para wodna wychodziła- może pomoże mi to stwierdzić, czy to wina odmy, czy może turbina przepuszcza.
Otwór , który pozostał zaślepiłem.
Dzwoniłem do 7 mechaników, do serwisu tmin , elteam z łodzi, auto seva sieradz i wszyscy prowadzili mnie w tym kierunku, czy się sprawdzi zobaczymy, mam nadzieję, że tak!
Może uznacie to za tandetę, ale staram się nie uniknąć choroby wściekłego diesla.
pzdr.
Ja chciałem montować filtr odmy do 2.4 JTD ale po powyższych postach chyba się zniechęciłem :|
Wyżej opisany przeze mnie sposób nie zadziałał, olej poszedł przez turbo, cały układ wydechowy zalany olejem, tracę już powoli koncepcję, bo chyba będę musiał turbinę reanimować,(choć do końca nie jestem przekonany,ale mechanik mówi, że ona puszcza olej) ma ktoś jeszcze jakieś sugestie, pomysły??
A nie można wyrzucić w ogóle filtra odmy ? Tak w celu sprawdzenia, bo wiadomo niektórym auto jest potrzebne codziennie a taka sprawa uniemożliwia poruszanie się w mroźne dni.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Tylko to tak nazwałem, wiem, że jest to odstojnik w takim razie jak to jest rozwiązane w 2.4 10v ? Wiem, że to inna konstrukcja ale np w 1.9 8v już jest ten odstojnik.
Ostatnio edytowane przez pawel2910 ; 26-01-2013 o 11:11
Oj machnąłem sięNajlepszą firmą od regeneracji turbin wg. mnie jest znany Turbo-tec, nigdy nie było problemów z turbinami po regeneracji właśnie u nich, dają 2 lata gwarancji, ale cenią się też nie kiepsko, no cóż coś za coś.
witam Kolegów. ja mam Ts, a moje pytanie to mianowicie jak zamarznie przewod od odmy ktory idzie spowrotem do dolotu jakie moga byc objawy??