287tysi. Przerywa od tego momentu kiedy nie chciał odpalać. Czekam na wypłatę i zalewam mu prawie pełny bak i ten środek do czyszczenia wtrysków.
Czy z wtryskami chodzi o pożyczenie rzecz jasna?
287tysi. Przerywa od tego momentu kiedy nie chciał odpalać. Czekam na wypłatę i zalewam mu prawie pełny bak i ten środek do czyszczenia wtrysków.
Czy z wtryskami chodzi o pożyczenie rzecz jasna?
Niestety , ale tylko o pożyczenie ,abyś sprawdził jak się zachowuje ten silniczek , czy jest poprawa czy może jednak coś z pompą ( pompę też mogę pożyczyć, bo mam jedną na stanie po regeneracji- tylko żeby podmienić pompę to już trochę roboty jest - a nie wiem czy dasz rade sobie coś takiego samemu zrobić .
Dziaru jak chcesz się pozbyć to mogę przygarnąć jeden wtrysk za jakiś normalny pieniądz. Najlepiej ostatni, ten z zaślepką![]()
Myślisz że to na pewno wtryski? On tylko przerywa jak mu chce dać więcej gazu, do 2tysi zachowuje się normalnie. Przy wyprzedzaniu i dodaniu więcej gazu zaczyna delikatnie przerywać itp. Jak dam do deski to potrafi po jakiś czasie zgasnąć. Ale jak odpalę ponownie wszystko wraca do normy, czyli objawy jak brak wystarczającej dawki paliwa. Chyba że może za daleko przejechałem z śrubą z otworem od filtra paliwa? Ale zrobiłem sobie znacznik gdzie jest otwór. Dzisiaj doszły mnie słuchy że nie idę na nocną zmianę, więc chyba odkręcę pompę i ją przeczyszczę bo nie wiem jak tam wygląda sitko. Znając życie od nowości nic nie było tam czyszczone.
Co do wymiany pompy to jest fajny dostęp. Odkręcam plastikową osłonę, wszystkie wtyczki i ok. Tylko jeszcze nie doszedłem jak się odpina węże. Są w jakieś plastikowej osłonce z zatrzaskami trzeba je tylko wcisnąć i wyciągnąć?
Jak dzisiaj będzie faktycznie wolny dzień to idę w nocy sprawdzi tą śrubę, jak ona nic nie wini to zabieram się za pompę paliwa.
możliwe ze moga byc winne wtryski, czasami ciezko wyczuć objawy. Ja za sprawdzenie wtrysków dałem 50 zł ( chociaz to u znajomego, wiec moze to nie jest realna cena), ale moze warto sprawdzić wrtyski, zanim zaczniesz wyciagac pompe.![]()
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
Pierwsza sprawa , tą śrubę dobrze wkręciłeś nie trzeba znakować , jak wkręcisz tak będzie dobrze - jeden h*** w jakiej pozycji !
Mogą być właśnie objawy że wtryski zawalone , uklad itd. ale przy okazji zobacz czy nie jest układ wydechowy gdzieś przyblokowany , sprawdz filtr powietrza a jak nie to -to hmmmmmmm TURBINA?
POmpa to to badziewie po lewej stronie silnika bliżej przodu ( nie masz pompy a baku , masz TD czyli pompę mechaniczną , napędzaną paskiem rozrządu! )
( Nie sprzedaje , tajle mam do swojej perełki , zatem jedynie mogę wypożyczyć do znalezienia usterki - nic więcej)
Ostatnio edytowane przez Dziaru ; 30-01-2013 o 21:59
Aaa widzisz towarzyszu. Ja ściągam klapkę rewizyjną i co mam? Pompa paliwaPrzed dostaniem się do niej otworzyłem kanapy i przekręciłem stacyjkę i słyszę jak pompa buczy i po 5sekundach ( czyli idealnie) przekaźnik ją odcina.
Panowie sprawa rozwiązana. Pozbyłem się paliwa z baku do końca, zalałem nowego i nic nie przerywa. Ale chyba powoli turbo prosi się o wymianę bo już tak nie wgniata w fotel![]()