Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Alfa 146TD problem z odpaleniem!

Użytkownik Embrion Avatar Radzio146
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 146TD, Fiat 126p

Domyślnie

287tysi. Przerywa od tego momentu kiedy nie chciał odpalać. Czekam na wypłatę i zalewam mu prawie pełny bak i ten środek do czyszczenia wtrysków.
    Czy z wtryskami chodzi o pożyczenie rzecz jasna?

Użytkownik Romeo Avatar Dziaru
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V

Domyślnie

Niestety , ale tylko o pożyczenie ,abyś sprawdził jak się zachowuje ten silniczek , czy jest poprawa czy może jednak coś z pompą ( pompę też mogę pożyczyć, bo mam jedną na stanie po regeneracji - tylko żeby podmienić pompę to już trochę roboty jest - a nie wiem czy dasz rade sobie coś takiego samemu zrobić .

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa Ursus
    Auto
    Alfa Romeo 146 1,9 TD 1996 r.

Domyślnie

Dziaru jak chcesz się pozbyć to mogę przygarnąć jeden wtrysk za jakiś normalny pieniądz. Najlepiej ostatni, ten z zaślepką

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Dziaru Zobacz post
    Niestety , ale tylko o pożyczenie ,abyś sprawdził jak się zachowuje ten silniczek , czy jest poprawa czy może jednak coś z pompą ( pompę też mogę pożyczyć, bo mam jedną na stanie po regeneracji - tylko żeby podmienić pompę to już trochę roboty jest - a nie wiem czy dasz rade sobie coś takiego samemu zrobić .
    Myślisz że to na pewno wtryski? On tylko przerywa jak mu chce dać więcej gazu, do 2tysi zachowuje się normalnie. Przy wyprzedzaniu i dodaniu więcej gazu zaczyna delikatnie przerywać itp. Jak dam do deski to potrafi po jakiś czasie zgasnąć. Ale jak odpalę ponownie wszystko wraca do normy, czyli objawy jak brak wystarczającej dawki paliwa. Chyba że może za daleko przejechałem z śrubą z otworem od filtra paliwa? Ale zrobiłem sobie znacznik gdzie jest otwór. Dzisiaj doszły mnie słuchy że nie idę na nocną zmianę, więc chyba odkręcę pompę i ją przeczyszczę bo nie wiem jak tam wygląda sitko. Znając życie od nowości nic nie było tam czyszczone.

Co do wymiany pompy to jest fajny dostęp. Odkręcam plastikową osłonę, wszystkie wtyczki i ok. Tylko jeszcze nie doszedłem jak się odpina węże. Są w jakieś plastikowej osłonce z zatrzaskami trzeba je tylko wcisnąć i wyciągnąć?

Jak dzisiaj będzie faktycznie wolny dzień to idę w nocy sprawdzi tą śrubę, jak ona nic nie wini to zabieram się za pompę paliwa.

Użytkownik Romeo Avatar 1990mb
    Mieszka w
    Jarocin/Poznan, Poland, Poland
    Auto
    [Była] Alfa Romeo 145 TD 96 r.; [Jest] Alfa Romeo 147 07 r. 1,6 T.S. ; Alfa Romeo 145 1,9JTD++ 99r.

Domyślnie

możliwe ze moga byc winne wtryski, czasami ciezko wyczuć objawy. Ja za sprawdzenie wtrysków dałem 50 zł ( chociaz to u znajomego, wiec moze to nie jest realna cena), ale moze warto sprawdzić wrtyski, zanim zaczniesz wyciagac pompe.
    Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
    Chętnie pomogę
    Szczegóły:
    http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105

Użytkownik Romeo Avatar Dziaru
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V

Domyślnie

Pierwsza sprawa , tą śrubę dobrze wkręciłeś nie trzeba znakować , jak wkręcisz tak będzie dobrze - jeden h*** w jakiej pozycji !

Mogą być właśnie objawy że wtryski zawalone , uklad itd. ale przy okazji zobacz czy nie jest układ wydechowy gdzieś przyblokowany , sprawdz filtr powietrza a jak nie to -to hmmmmmmm TURBINA?

POmpa to to badziewie po lewej stronie silnika bliżej przodu ( nie masz pompy a baku , masz TD czyli pompę mechaniczną , napędzaną paskiem rozrządu! )

( Nie sprzedaje , tajle mam do swojej perełki , zatem jedynie mogę wypożyczyć do znalezienia usterki - nic więcej )
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zdjeaaaa.jpg
Wyświetleń:	57
Rozmiar:	132.2 KB
ID:	84402  
    Ostatnio edytowane przez Dziaru ; 30-01-2013 o 21:59

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Dziaru Zobacz post
    POmpa to to badziewie po lewej stronie silnika bliżej przodu ( nie masz pompy a baku , masz TD czyli pompę mechaniczną , napędzaną paskiem rozrządu! )
    Aaa widzisz towarzyszu. Ja ściągam klapkę rewizyjną i co mam? Pompa paliwa Przed dostaniem się do niej otworzyłem kanapy i przekręciłem stacyjkę i słyszę jak pompa buczy i po 5sekundach ( czyli idealnie) przekaźnik ją odcina.

Panowie sprawa rozwiązana. Pozbyłem się paliwa z baku do końca, zalałem nowego i nic nie przerywa. Ale chyba powoli turbo prosi się o wymianę bo już tak nie wgniata w fotel