Witam!
Musze wymienic przegub wewnetrzny w moim autku i nie wiem jaki kupic,tzn. jakiej firmy?
Co Polecacie?
Moze taki czy odradzacie:
http://www.allegro.pl/item420056055_...ava_marea.html
Witam!
Musze wymienic przegub wewnetrzny w moim autku i nie wiem jaki kupic,tzn. jakiej firmy?
Co Polecacie?
Moze taki czy odradzacie:
http://www.allegro.pl/item420056055_...ava_marea.html
a możesz powiedzieć z jakiego powodu wymieniasz? drgania podczas przyspieszania czy "strzela" przy skręcaniu?
Na zdjęciu akurat jest przegób zewnętrzny, ma wieniec który zlicza czujnik ABS, wiec przed zakupem dopytaj sprzedawcy.
Napisał provokator
Jak strzela przy strzelaniu to zewnętrzny.
a wewnętrzny? jakie objawy? w starym r19 miałem straszne drgania przy przyspieszaniu jak był walnięty wewnętrzny, w alfie będzie podobnie?
W zeszlym tygodniu wymienilem dwumasowke ze sprzeglem i mechanik stwierdzil ze mam do wymiany wlasnie ten przegub wewnetrzny,wywalilo caly smar i wogle zle on wyglada!Pozatym odczuwam dalej delikatne stuki przy zmianie biegu (szczegolnie z 4 na 5) i przy puszczaniu i dodawaniu gazu!Czy to moze byc wina tego przegubu?
też mam podobnie, możliwe że ma już luzy i dlatego "stuka" ale jakby aż takie luzy były to wrzuć na luz, kanał, porusz przegubem i zobaczysz, powinien siedzieć w miarę sztywno, jak będzie latał to do wymiany![]()
Dokładnie przeważnie jest to delikatny stuk przy ruszaniu na 1 lub wstecznym, czasami jak jest większy luz to słychać stuk na każdym biegu. Z tego co się orientuje do 2.4 jtd nie dokupi samego przegubu tylko cały z półośka.
czy po wymianie koła dwumasowego drgania przy przyspieszaniu zaniknęły, ja mam podobny problem ze 16602,4 JTD, wymieniłem juz półosie ale jeszcze trochę drży?danloo23,
Objawy jakie u mnie występują to właśnie stuk przy zmianie biegu, jak się złapie za półośkę to ma luz góra-dół. Wiem ze w 156 JTD występują dwa rodzaje przegubów homokinetyczny - podobny do tego na zdjęciu oraz krzyżakowy i ten jest wspólny ze 156 oryginalnie występuje tylko z półośką - widziałem na allegro za 660 zł, osobno jeszcze nie znalazłem.