Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Temat: Jakość świateł przednich - nie xenon

Bartek_P
    Gość

Domyślnie

Dokładnie. Zatrzymać i pedałom lampy wytrzasnąć

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Szczerze to powiem tak HiD oczywiście pod.warunkiem ze dobrze ustawiony. Zwykła żarówka mocno wali po oczach jak np z tylu usiadzie komplet pasazerow z bagazem i to nawet te najtansze... w fabii od mamy gdzie sa lustra zalozylem hidy 4300k mimo tego ze na +30% philipsa swiatla byly jak w dzien na xenonie tez jest ok i nie razi tylko trzeba dbac zeby lampy byly czyste. Zamontowalem bo akurat mialem wolny komplet po mojej 145 tam mialem 6k i swiatla byly super na nowych lampach bo stare sie na zatrzaskach polamaly i szklo tylko do wyrzucenia sie nadawalo... w swojej 159 mam zwykle zarowki i juz na powaznie zaczynam sie zastanawiac nad hidami bo nic nie widze;/ nawet.na super jasnych osramach czy philipsach ktore juz w miesiac przetestowalem;/ jak hid to tylko 4.3 albo 5k chociaz tez by 6k przeszly ale na szarowke sie nie nadaja w zwiazku z tym ma ktos u siebie hidy? Zadnych problemow na kompie? W 145 nigdy problemow z niebieskimi nie mialem nawet jak kumali i nawet mowili ze soczewka to ok wazne zeby dobrze wyregulowane. Wkurza mnie to jak ludzie maja tak swiatla ustawione ze i tak nic na nich nie widza bo siwca w kosmos ale ostro jada i slepia innych;/ jakby zapomnieli.ze istnieje cos takiego jak regulacja ktora w kazdym aucie jest. Teraz.strasznie ciezko ludziom podjechac na stacje i ustawic prawidlowo swiatla bo sie nie chce;/ lepiej razic i tez nic nie widziec... jako ciekawostke powiem ze ostatnio kolega do swojej zabawki kupil zarowki ktore tak sie na zolto mienily i byly na sztuki w auchan i zamontowal do troche juz zajechanych swiatelek na lustrach efekt POWALAJACY zolte mocne i mieniace sie z bliska na zielonkawo delikatnie swiatla ktore w deszcz snieg czy inne swiecily rewelacyjnie kosztowaly cale 1,5zl za.sztuke
    Ostatnio edytowane przez loco145 ; 02-02-2013 o 20:06

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    była:156 20V 210KM i 147 JTD 150KM by Cinek SZUKAM 156 Q4 CROSSWAGON

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    III światło stop, to nie to samo co HiD w reflektorach głównych.
    Różnicy tłumaczyć chyba nie muszę, wystarczy, że przypomnę sobie kilku leszczy montujących HiD do reflektorów bez soczewek, spotkanych zeszłej nocy na trasie Częstochowa - Kraków, którzy myślą, że samochód to choinka i im bardziej na niebiesko świeci tym lepiej (może pod remizą, ale nie na drodze). Efekt jest taki, że trzeba oczy przymykać i zwalniać do 30km, by nadal znajdować się na jezdni.
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Wlacza sie wtedy drogowe. Jezeli cham zostanie oslepiony dlugimi raz, drugi, trzeci to cos w koncu trafi do jego pustego lba i zacznie sie zastanawiac, ze moze jednak oslepia tych z przeciwka.

Bartek_P
    Gość

Domyślnie

JAzda na długich nic nie daje. Tak samo jak jazda na długich za debilem mającym przeciwmgielne włączone. To jest już taki typ kierowcy, ON uważa że wszystko jest ok i nie dociera do niego dlaczego jakiś debil jadący z przeciwka mruga mu długimi. Ostatnio za jednym jechałem chyba z 5 km na długich i nic. W końcu zjechał na pobocze żebym go wyprzedził i też baran długie włączył.
    A ludzie wielkie larum podnoszą , że ciężko zdać na prawko.
    NA mojego sąsiada się kiedyś policjanci z pobliskiego posterunku uwzięli , chyba z 4 razy mu zabierali dowód , aż w końcu odechciało mu się jeździć na przeglądy i został przy oryginale.
    Jeśli lampy w aucie są stare/mają dużą ilość godzin wyświeconych to trzeba je wymienić na NOWE lub zregenerować, a nie wkładać jakieś badziewia na poprawę dobrego samopoczucia
    Ostatnio edytowane przez Bartek_P ; 02-02-2013 o 20:24

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Ooo a jeszcze mi sie wspomnialo;D bo tam alces.chyba pisal im bardziej na niebiesko tym lepiej;D kurde u mnie gosc mnie rozwala bo wlozyl na lustra 12k! Ktore maja fioletowa barwe;D a wiecie co na nich widac? nic...

Bartek_P
    Gość

Domyślnie

Ale jak wyglądają jak się pod remizę zajeżdża !!!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar nico
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał Bartek_P Zobacz post
    JAzda na długich nic nie daje. Tak samo jak jazda na długich za debilem mającym przeciwmgielne włączone. To jest już taki typ kierowcy, ON uważa że wszystko jest ok i nie dociera do niego dlaczego jakiś debil jadący z przeciwka mruga mu długimi. Ostatnio za jednym jechałem chyba z 5 km na długich i nic. W końcu zjechał na pobocze żebym go wyprzedził i też baran długie włączył.
    A ludzie wielkie larum podnoszą , że ciężko zdać na prawko.
    NA mojego sąsiada się kiedyś policjanci z pobliskiego posterunku uwzięli , chyba z 4 razy mu zabierali dowód , aż w końcu odechciało mu się jeździć na przeglądy i został przy oryginale.
    Jeśli lampy w aucie są stare/mają dużą ilość godzin wyświeconych to trzeba je wymienić na NOWE lub zregenerować, a nie wkładać jakieś badziewia na poprawę dobrego samopoczucia
    ostatnio, jechał za mną typo na halogenach (noc była bez opadów, z noramlną widocznością). Gdy mu zapaliłem przeciwmgielne - włączył długie...

MarekK
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał chory Zobacz post
    Wlacza sie wtedy drogowe. Jezeli cham zostanie oslepiony dlugimi raz, drugi, trzeci to cos w koncu trafi do jego pustego lba i zacznie sie zastanawiac, ze moze jednak oslepia tych z przeciwka.
    Ja dla odmiany mam oryginalne xenony i "niejedną potyczkę na drodze toczyłem"... świecili drogowymi pięknie... do czasu, aż podpuściłem raptusa bliżej i strzeliłem swoimi... wtedy sie zastanawiałem, czy ktoś kiedyś nie pójdzie "w plener" i będę miał głupiego na sumieniu.
    Sprawa świateł i oślepiania to poważny problem. I po to jest drogówka, żeby ten festyn zwalczać! Też kasa trafi do "biednego budżetu", zamiast suszyć do upadłego wystarczy sprawdzić stan oświetlenia. Pewnie w co 20 na drodze będzie mandat + dowód, z "drgającymi". czyli odklejonymi lustrami ciężarówek włącz.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał nico Zobacz post
    ostatnio, jechał za mną typo na halogenach (noc była bez opadów, z noramlną widocznością). Gdy mu zapaliłem przeciwmgielne - włączył długie...
    może to był właściel 159

Wg ASO, żeby reklamować rosiejące klosze przednich przeciwgłowych świateł trzeba jechać na nich min. godzinę. Jeśli nie wysuszą się to wtedy jest wada...
    Normalnie jaja...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał MarekK Zobacz post
    Ja dla odmiany mam oryginalne xenony i "niejedną potyczkę na drodze toczyłem"... świecili drogowymi pięknie... do czasu, aż podpuściłem raptusa bliżej i strzeliłem swoimi... wtedy sie zastanawiałem, czy ktoś kiedyś nie pójdzie "w plener" i będę miał głupiego na sumieniu.
    Biksenon to idealna broń na takich imbecyli.
    Ja mam jednego z okolic Bochni. Jeździ Mondeo bez soczewek z xenonami z allegro. Możecie sobie wyobrazić jak to kłuje w oczy. Kilkakrotnie zwracałem mu uwagę poprzez CB, ale kończyło się wyzwiskami. Szkoda, że przez to oślepianie nie mogę odczytać jego numerów, bo załatwiłbym to inaczej, a przede wszystkim definitywnie.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Szkoda, że przez to oślepianie nie mogę odczytać jego numerów, bo załatwiłbym to inaczej, a przede wszystkim definitywnie.
    To co Ty alces w policji pracujesz ? nie no tak na poważnie to lekka przesada bo pewnie że na lustrach to jeszcze w życiu nie regulowane było na stacji a jak u siebie montowałem tak jak stacja ustawiała to potem musiałem obniżać bo za mocny strumień świecił... ale 2 na silniczkach i było ok ale jak ktoś zakozaczył wtedy na 0 i już raziło troche z tymi bixenonami to fakt a jeszcze lepiej kiedyś miałem na długich jeszcze xenony i jak się je włączało to był błysk jakby burza była to samo podczas mrugania