Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Temat: soobwoofer

Użytkownik Maniak resoraków Avatar matezoma
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    166 3.2

Domyślnie

To i ja poszukam, u mnie akurat wtyczka od tempomatu była, to może i kabel do suba będzie Ktoś ma może jakąś instrukcję jak zdjąć lewy boczek w bagażniku w SW?

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Potwierdzam . Ten subik NONAME - nawiasem mówiąc Made in Italy gra całkiem fajnie , niegorzej niż Bose . Jest w zupełności wystarczający i mimo ,że głosnik malenki -16cm to daję przyjemny dla ucha basik . Nie szarpie autem ale dopełnia ładnie dzwięki wydobywające się z reszty głośników . PS. Kolega MarcinSC zamontował do niego głosnik 20cm ( po modach ) i gra dużo lepiej ( a można jeszcze oprócz 20cm dołożyć swój wzmacniacz i już całkiem będzie miło )

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pytlar
    Mieszka w
    Prabuty
    Auto
    AUDI S8 D2

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Potwierdzam . Ten subik NONAME - nawiasem mówiąc Made in Italy gra całkiem fajnie , niegorzej niż Bose . Jest w zupełności wystarczający i mimo ,że głosnik malenki -16cm to daję przyjemny dla ucha basik . Nie szarpie autem ale dopełnia ładnie dzwięki wydobywające się z reszty głośników . PS. Kolega MarcinSC zamontował do niego głosnik 20cm ( po modach ) i gra dużo lepiej ( a można jeszcze oprócz 20cm dołożyć swój wzmacniacz i już całkiem będzie miło )
    przy 20 to już chyba za mały litrażowo... no i to tylko plastikowa skrzynka, to może tego ciśnienia nie za bardzo znosić ja tylko głośnik zmieniłem a już obudowę słychać...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawel2910
    Auto
    Były: 156 2.4 JTD 02r. AR 159 2.4 JTDM 06r. Jest: Giulietta QV 12r.

Domyślnie

Sprawdzałem u siebie, brak jakiegokolwiek okablowania, z resztą trochę dziwne by było jakbym znalazł przecież w bose okablowanie na początku szło od radia do wzmacniacza a dopiero od wzmacniacza do głośników, a chyba ten subwoofer "nie" bose nie był montowany po fl środka.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar mariatchi
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Alfetka 156 SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Ja montowałem u siebie niedawno taki subik. W środku jest wzmacniacz, ale ja puściłem nowy "kabelek" bezpośrednio do głośnika i podłączyłem pod wzmak wykorzystywany wcześniej do skrzynki Magnata. Jeżeli chodzi o bas to bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, na początku też chciałem montować większy głośnik, ale jak podłączyłem to stwierdziłem, że nie ma sensu. W Alfie SW po pełnym FL nie mam instalacji, a oprócz tego nie ma miejsc do zamocowania suba, zrobiłem "partyzantkę" na opaski zaciskowe i śmiga aż miło. W moim poście są fotki http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rtwagon-2.html

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Mały litraż może być przy większym głosniku tyle ,że raczej bez bas reflexu ale to idzie "załatać" . Co do samej plastikowej skrzynki to fakt . Jakości z tego nie będzie bo żaden głosnik nie zagra w plastiku jak w drewnianej obudowie no ale jakaś tam podstawa jest i zawsze to lepsze niż same głośniki w drzwiach . Sam woże skrzynie JBL-a , sporą i ciężką no ale zajmuje połowe bagażnika dlatego na wiosne zaczynam jazde z zabudową z żywicy obu boczków pod głośniki 20-25 w zamkniętych obudowach co by jeszcze szło zakupy wsadzic

Auto

Domyślnie

Panowie a może widzieliście gdzieś na allegro albo gdzieś indziej taki sub w rozsądnej cenie ? Jak wygląda wiązka w przypadku tego suba ? Po prostu są puszczone kable od radia bezpośrednio do tej skrzynki i to wszystko ?

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

Ja bym na waszym miejscu jak nie potrzeba wam trzesienia ziemi w aucie pokombinował z takim rozwiązaniem :
    http://allegro.pl/glosnik-basowy-sub...930595236.html
    Wygodne , miejsca nie zajmuje a pewnie gra jak ten subik w boczek jak nie lepiej

Auto

Domyślnie

W moim przypadku odpada wtedy bym musiał wszystkie rzeczy z koła powyrzucać a jest ich tam sporo i potrzebne

Użytkownik Romeo Avatar ajdacho
    Mieszka w
    Olkusz okolice
    Auto
    156/SW 1.9 JTDm 16V FL 2004 GIUGIARO DESIGN

Domyślnie

Ja kabli jeszcze nie szukałem ale seryjny subwoofer już zamówiony
    Jak nie znajdę kabli to będę coś kombinował

WŚCIEKŁY ZA PODZIAŁ NA FORUM

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia