Nie wiem jak jest z rozbieraniem i ubieranie fotela w tapicerkę bo tego jeszcze nie robiłe - czekam do wiosny, ale chodziło mi o powód, dla którego można chcieć wymontować. Pisanie o tym że coś nie działa nie uznałbym za wylewanie żali - przecież normalne że jak coś nie działa to nie jest fajnie i lepiej to naprawić niż przyzwyczajać się, że nie działa. Ja nawet "naprawiam" rzeczy, które działają.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
No ja jeżdżę z podgrzewanymi ale też mi nie działało i jakoś nie robiłem z tego wielkiej afery że jak nie da się zrobić to sprzedam auto tylko odprowadziłem do swojego mechanika i porobił co miał zrobić i teraz jeżdze i nie mysle o tym za 30 zł ile wzioł za naprawę to by się mi nawet nie chciało fotela odkręcać. Tak samo jak świece kable czy centralny który też zrobił i mam oryginalne wszystko nic nie dokładane a gościu od którego kupowałem mówił że już był u 4 "fachowców" i nikt nie umie zrobić centralnego w niej. Po prostu trzeba mieć dobrego elektromechanika i po sprawie no i najważniejsze nie zdzierceto ja za kable NGK u niego dałem 320zł
a tu gdzieś na forym czytałem że santechy chodzą po 350 zł
To cena taka jak w autosklepie. Tylko że większość musi sobie dodać jeszcze przesyłkę.
Jeżeli chodzi o zdejmowanie tapicerki to nic prostszego.
Siedzisko. Odpinamy po kolei zaczepy dookoła ramy a następnie odwijamy tapicerkę i kombinerkami odpinamy (przekręcając) zapinki. Takie oczka/haczyki z drutu trzymające pręty poszycia do prętów gąbki siedziska. Tak zdejmujemy wszystko (trochę tego jest).
Oparcie. Odkręcamy dwie śrubki na dole pleców. A w zasadzie kieszeni. Następnie wysuwamy to w dół. Teraz widzimy że boczki są zawinięte za ramę i wciśnięte w prowadnicę. Wypinamy to a potem górę. Pikowanie demontujemy tak samo jak w siedzisku.
Montaż??? W odwrotnej kolejności tylko zamiast tych zaciskanych zaczepów od pikowania tapicerki używamy zaciąganych opasek elektrycznych. Ogonki chowamy w gąbkę. Efekt? Jak fabryka.
To oczywiście tak mocno po łebkach ale to nie temat o tym![]()
[QUOTE=marek230482;1103189]To cena taka jak w autosklepie. Tylko że większość musi sobie dodać jeszcze przesyłkę.
To chyba nie najgorzej jak na kogoś kto nie ma jakiś dużych obrotów
Aktualnie cena wynosi 350PLN.
Koledzy jestem zielony w tej kwestii natomiast mi tez nie działa grzanie... Jak wygląda sprawa dotarcia co jest przyczyną w skórzanej tapicerce ?
Najpierw wyeliminuj zasilanie samego przełącznika/przewody mat.
OF: Przepraszam ale są dostępne gdzieś zamienniki guzików do grzania foteli? Jeden jak i drug się przetopił i nie da rady go wcisnąć.
Nie ma zamienników. Tylko oryginałkoło 40-50zł w autosklepie i w sklepie z częściami do fiat/lancia/alfa romeo.