Nie mam dostępu u siebie do zobaczenia tej pompy hamulcowej żeby przeczytać czy mam ESP.
ja jutro podłącze interfejs i zobaczę co mi pokarzę
Jak zatem wytłumaczyć działanie abs przy nie działaniu ASR i nie działaniu (nie wiem czy jest) ESP
Czarna magia nie z transylvani tylko z milanu![]()
może po prostu sam nie wiesz co Ci w aucie działa a co nie
Ustalmy fakty
Włosi są nie ogarnięci. Tu żeby wymienić żarówkę trzeba mieć tubę z silikonem albo śrubokręt na torxy.
Sam fakt że nie potraficie ustalić wspólnej wersji w niektórych sprawach (jak choćby tych czy wersja FL distinctive miala ESP w standardzie) to potwierdza.
Wiem co piszę i piszę po raz kolejny.
1. ASR nie działa a jest bo mam panel wyłączający system w kabinie a mogę zamienić opony w biały dym w każdej sytuacji.
2. ABS działa bo to się czuje widzi wie.
3. ESP/VDC nie działa nawet jeżeli jest bo auto lata jak szmata w poślizgu.
to są fakty jakie u mnie są nie jest tak że czegoś nie wiem jak działą lub czy działa.
Wracając do tematu. Może są jakieś inne programy czytające błędy abs'u. Multiscan ze strony producenta fiatecuscana nie rozwiązał sprawy
Nie mam na desce żadnej z tych ikonek (ani tego wykrzyknika w kółku ani koła z żużlem) mam tylko kółko z ABS.
Ostatnio edytowane przez Kubek ; 17-02-2013 o 17:28
ASR dziala tylko przy małych prędkościach, a na wyższych zapala się właśnie ta kontrolka 'koło z piachem' i jak się zapali to znaczy że system już sobie nie radzi, czyli mówi 'chłopie odpuść bo przesadzasz'
a jak klikasz tym klawiszem od ASR to wyświetla Ci coś na desce, jakiś komunikat ? bo może po prostu masz gdzieś przerwę w obwodzie albo tylko klawisz z podświetleniem
Niestety naciśnięcie przycisku ASR nic nie powoduje (co więcej przycisk też się nie zapala).