no więc jestem po wymianie przepływomierza, sondy, świec, czujnika temperatury, termostatu i problem nie ustępuje, ktoś ma jeszcze jakieś pomysły ?
no więc jestem po wymianie przepływomierza, sondy, świec, czujnika temperatury, termostatu i problem nie ustępuje, ktoś ma jeszcze jakieś pomysły ?
Jaki masz sterownik?Numer części lub co fes pokazuje?
Tak z ciekawości pytam.
Byłem na diagnostyce i komputer pokazał dwa błędy.
1. czujnik położenia wałka rozrządu *słaby sygnał, nie można skasować.
2. przepływomierz...
mechanik twierdzi że źle ustawiony rozrząd, chce ustawiać , ma racje? jest sens? czy winny jest sam czujnik ?
wymienione świece, kable i cewki (lepiej ale na zimnym dalej parkocze w tłumik jakby nie dopalał)
przepływki wsadzałem chyba 4, bez szału
wymienione wałki rozrządu
dolot szczelny
falowanie nie ustępuje, popierduje w tłumik, czasem strzela w kolektor, znowu świeci kontrolka wtrysku ? POMOcy ! ;D może wtryski ?
Ostatnio edytowane przez muro87 ; 20-02-2013 o 08:31
zalej STP do wtrysków i bedziesz wiedzial czy to wtryski
aa po co wymieniałeś wałki?
mam dokładnie to samo tyle, że w boxerze, u mnie pokazywało brak odpowiedzi od czujnika położenia wałka, wymieniłem i nic
wałki kwalifikowały się do wymiany, krzywki mocno zdewastowane były, niby lałem coś tam do paliwa ale nie widziałem różnicy, niedługo przekroczę magiczną granicę wartości auta
A ja tak zapytam, skąd jesteś, bo bym obejrzał
Czujnik położenia wałka rozrządu to niezły strzał do tych objawów, skoro nic innego nie pomaga. OFC pełen reset kompa też trzeba zrobić![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Ciechanów ;p trochę drogi jest ;p
jadę dziś jeszcze raz na kompa, dam znać o postępach ;D