a czy jestem w stanie sobie ja sam wymienic? chce kupic sonde ale juz z przewodem i wtyczka razem tylko nie wiem gdzie ja podlaczyc. No i oczywiscie temat rzeka jaka? ;p
a czy jestem w stanie sobie ja sam wymienic? chce kupic sonde ale juz z przewodem i wtyczka razem tylko nie wiem gdzie ja podlaczyc. No i oczywiscie temat rzeka jaka? ;p
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
Czy ktos mi moze powiedziec jaka sonde najlepiej wrzucic do mojej Alfuni?
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
"UNIWERSALNA SONDA LAMBDA BOSCH 0258986506" - ja kupiłem taką, to dedykowany zamiennik, sprawdzana na kompie, działa ok.
Możesz sam wymienić, tylko może być kłopot z wykręceniem starejNie musi być koniecznie z wtyczką, możesz wykorzystać starą, polutować kable lub skorzystać z dołączanej do uniwersalnej sondy złączki. Czarny kabel do czarnego, białe do białych - tak jak to pisali koledzy wcześniej, białe podłączasz obojętnie jak - idą do grzałki. i czwarty przewód do czwartego.
Na drugiej karcie tego tematu dałem zdjęcie złącza mojej sondy, jak otworzysz maskę, stojąc przodem do silnika to znajduje się na prawy nadkolu, a jeszcze prościej, znajdź sondę i po nitce do kłębka (wtyczki)![]()
dzieki bardzoCzyli z tego ekatalogu http://ekatalog.intercars.com.pl/ wychodzi na to ze sonda boscha o numerze 0 258 003 772 jest taka sama jak Twoja tylko,ze z wtyczka.
Ja również byłem na komputerze w ASO. Efekt badania to popsuta sonda.
Aktualnie moja alfa 1.7 16V szarpie i pali 14,5 litra na 100km po mieście.
Jutro wymieniam dam znać czy coś się zmieniło![]()