jakiego płynu chłodzącego nalezy uzywac (147 1.6 88kw)?
jakiego płynu chłodzącego nalezy uzywac (147 1.6 88kw)?
Ja u siebie mam zalany paraflu,ale myślę,że zalania każdym innym płynem byle był dobry płyn,nic się nie stanie.
Ja lałem prestona i nic złego się nie działo
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014
Paraflu UP
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Jeżeli chcesz coś tańszego od paraflu, idź do sklepu z częściami tam ci coś dobiorą konkretnie pod marke, u siebie dolewałem taki różowy płyn(nie pamietam firmy) 12-13zł za litr.
Można wlać każdy, który spełnia wymagania: Ochronny o działaniu przeciw zamarzającym, na bazie glikolu jednoetylenowego, nie korozyjnego. Np. Borygo ma też jeden taki produkt w ofercie.
Ostatnio edytowane przez Dżeju ; 26-02-2013 o 12:05
Chyba wszystkie byle nie najtańsze marketowe wynalazkiDo aut jakimi jeździłem lałem Prestone lub Dynagel i uważam, że w zupełności wystarczą. Nigdy z nie bawiłem się w zakup płynu z ASO. Myślę, że nie ma co wałkować tematu również z uwagi na to, że dla auta większego znaczenia to nie ma z pominięciem opcji wynalazków marketowych czy najtańszego Borygo. Co za różnica czy masz płyn, który zamarza w -32 czy w -37 ? Czy wlejesz Paraflu czy wymienione przez mnie różnicy nie będzie żadnej
Zawsze leję Dynagel lub Prestone, dostępne wszędzie i cena normalna. Robię tak od lat i nie kombinuję z produktami z ASO - takie moje zdanie![]()