po lewej od kierownicy.. tam gdzie masz regulacje świateł
masz przyciski km ,menu ,-,+ i korektor świateł . - i + właśnie ściemniasz zegary
"+" i "-" od ustawiania jasności podświetlenia zegarów (obok przycisku kasowania okresowego licznika, i regulacji wysokości świateł, i ustawień komputera pokładowego).Jak przytrzymasz dłużej "-", to zegary zgasną (podświetlony zostanie jedynie prędkościomierz). Aby włączyć z powrotem podświetlenie pełne, należy przytrzymać "+", albo zgasić samochód i przekręcić ponownie stacyjkę.
update: można skasować mój wpis, bo powstał wysyp odpowiedzi, więc moja niewiele wnosi w tym momencie - koledzy byli szybsi![]()
po założeniu dobrej pozycji ,info o spalonej żarówce znikło i funkcja wyłączenia poświetlenia powróciła
Wlasnie u mnie też nie było tej funkcjonalności przy przepalonej postojowce.
Wysłane z mojego HTC One S
a u mnie sytuacja jest zupełnie odwrotna. od momentu zakupu miałem cały czas spaloną jakaś żarówkę. najpierw oświetlenie tablicy rejestracyjnej później pozycyjne. wczoraj wszystko powymieniałem komunikaty na desce zgasły ale przestało działać częściowe wygaszanie podświetlenia. proszę o jakieś sugestie co to może być bo mocno mi tego brakuje zwłaszcza, że długie trasy jeżdżę praktycznie zawsze w nocy.