Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 56789101112131415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 177

Temat: Weekendowy wypad do Cinsoftu

Użytkownik Rowerzysta Avatar seba_css
    Mieszka w
    w drodze
    Auto
    Giulia Veloce Q4 MY20

Domyślnie

Cytat Napisał 89ozzy Zobacz post
    To w porządku ...a jeszcze, że tak powiem domęczę temat do końca ....Czy puchę wycinają, wyjmują filtr i wspawują pustą puchę, czy zastępują jakąś normalną rurą ?
    Rura
    Myśląłem, że pucha zostanie ale nie. Nie dopytałem też wcześniej. Już mi mechanik zwrócił uwagę, że dpf nie ma.
    Mam przegląd w tym miesiącu, zobaczymy co będzie

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał oops2k Zobacz post
    1. I porównujesz 250 koni z benzyny 3,5l do dizla 2,0?

Dlatego będzie rozczarowanie po zakupie 2,4

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Dzięki, szczerze myślałem, że będzie gorzej. We Wrocławiu dowiadywałem sie to samo wywalenie DPFa to 1300zł, więc cena 200zł nieco mnie zdziwiła ...
    I jeszcze sprostuję cenę. 200 zł kosztuje tylko usługa zastąpienia DPF rurą. Pozostaje jeszcze zapłacić cinkowi za deaktywację (w oprogramowaniu) DPF i ew. EGR – to już kosztuje tysiąc z groszami (bez zakupu grupowego). Dodatkowo jeszcze parę groszy na ewentualny program.

Cytat Napisał KuASY Zobacz post
    Bo BMW ma tylni napęd+skrzynie świetną. I to mu daje sporo przewagi
    Szczerze mówiąc to od zawsze byłem przekonany (i sprawdzałem to eksperymentalnie), że tylny napęd to poważne straty mocy na wale i moście. A jeszcze większe straty mocy są przy napędzie 4x4. Jestem tak zdumiony tym, że silnik 143 km może jechać równo z silnikiem 170 km, że jeszcze nie pozbierałem szczęki z ziemi. Albo kierownik Alfy słabo zmieniał biegi, stracił trakcję itp., albo silnik BMW to jakiś geniusz przebiegu mocy i dopasowania skrzyni biegów.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 06-03-2013 o 09:27

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

Dzięki, szczerze myślałem, że będzie gorzej. We Wrocławiu dowiadywałem sie to samo wywalenie DPFa to 1300zł, więc cena 200zł nieco mnie zdziwiła ...
    Za fizyczne i programowe usunięcie DPF tutaj": www.diagnostic-car.pl zapłaciłem trochę mniej, z tym, że moja pucha była przecinana za katalizatorem i dpf wybijany przecinakiem, niektórzy tunerzy zakładają swoje puchy, oddając właścicielowi jego nieruszony dpf, stad może różnica w cenie tej usługi.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

u cinka dpf pozostaje do dyspozycji posiadacza auta
    czyli można sobie odsprzedać gdzieś dalej czyli kolejny +
    - - - Updated - - -

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    DPF i ew. EGR – to już kosztuje tysiąc z groszami (bez zakupu grupowego).
    w grupowym przy robieniu remapu za dpf ( progr i fiz kwota zdecydowanie zamyka się w 3 cyfrach ) i także w 3 cyfrach zamyka się remap

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Jestem tak zdumiony tym, że silnik 143 km może jechać równo z silnikiem 170 km, że jeszcze nie pozbierałem szczęki z ziemi. Albo kierownik Alfy słabo zmieniał biegi, stracił trakcję itp., albo silnik BMW to jakiś geniusz przebiegu mocy i dopasowania skrzyni biegów.
    A dla mnie to żadne zaskoczenie - porównujemy bowiem ciężką 159 z dużo lżejszą trójką.
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Myszkin Zobacz post
    A dla mnie to żadne zaskoczenie - porównujemy bowiem ciężką 159 z dużo lżejszą trójką.
    ???
    Przecież 159 jest porównywalne wagowo z E90. Ktoś wyżej przywoływał, że w dowodzie rejestracyjnym 159 jest lżejsze o kilkanaście kg. Pewnie sporo zależy od wyposażenia, ale nawet te 50-100 kg (kilka %) ewentualnej przewagi nie zrekompensuje niższej o 16% mocy. IMHO.

Użytkownik Ogier Avatar Andree
    Auto
    159 SW 1,9

Domyślnie

1. I porównujesz 250 koni z benzyny 3,5l do dizla 2,0?
    Wskaż miejsce gdzie porównuje silnik z Nissana do dizla 2,0!!! Czego nie dowidzisz to dopowiesz, a KuASY już wieży że tak było i klepie z głupia franc po tobie Mała podpowiedź panie "spostrzegawczy", od kilku stron porównuję i udowadniam że różnica w mocy 1,9 do 2,0 jest znikoma. Chyba że to jest Fiat, który genialnie wypada ze stratami na kołach.

2. Ale nim nie jestem rozczarowany. Jestem zadowolony, ze mam 170 w serii i po modyfikacji 200. Znaczy, ze nie jest wyciągnięte z niego co sie da i zapas zostaje aby sie nie psul.

To ja jak prezydent łoncze sie z tobą w bulu z powodu utraty 10KM w serii po przejechaniu 20tkm, a ty jako ten niewdzięczny naród nie potrafisz tego uszanować Chyba że się cieszysz że jeszcze masz 170KM.

3. co do tych seryjnych 170KM z 1,9 to nie uwierze. Pewnie hamownia cos przekłamuje.

To powiedz Cinkowi że mu hamownia przekłamuje
    Zobacz pierwszy post w tym temacie #1, tam masz dwa wykresy gdzie również właściciel się cieszy że ma 170KM, a po Chipie 200KM, tyle że z 1,9!

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał Andree Zobacz post
    To ja jak prezydent łoncze sie z tobą w bulu z powodu utraty 10KM w serii po przejechaniu 20tkm
    Zdajesz sobie że zasyfiony filtr powietrza przy doładowanym samochodzie może znacząco obniżyć moc?
    Dodajmy do tego zasrany DPF i już się robi 10KM mniej, ale to jest tak dużo że strach się bać, pewnie auto ruszyć nie będzie chciało...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Andree Zobacz post
    KuASY już wieży że tak było i klepie z głupia franc po tobie
    Porównanie benzyny do diesla jest już śmieszne, jak Ciągle tak narzekasz że mało mocy, weź kup sobie doładowaną benzynę która będzie dobrze znosiła mody i zrób sobie 400KM wtedy będzie szybkie auto.

Użytkownik Ogier Avatar Andree
    Auto
    159 SW 1,9

Domyślnie

Cytat Napisał KuASY Zobacz post
    - - - Updated - - -

Porównanie benzyny do diesla jest już śmieszne, jak Ciągle tak narzekasz że mało mocy, weź kup sobie doładowaną benzynę która będzie dobrze znosiła mody i zrób sobie 400KM wtedy będzie szybkie auto.
    KauSY a gdzie ja porównywałem benzynę do diesla? Wskaż mi ten wątek. Ogarnij co czytasz bo klepiesz dokładnie to co ktoś napisze, w tym przypadku oops2k a jemu się pokręciło. Ja o chlebie ty o niebie
    I nie narzekam że ciągle jest mało mocy, tylko udowadniam że bzdurą jest kupowanie silnika 2.0 w celu chipowania, jeżeli posiada się silnik 1,9 150KM.
    Kupno 2,0 jest uzasadnione w następujących przypadkach:
    1) Posiadasz silnik 1,9 120KM
    2) Chce się zapomnieć co to klapy
    3) mieć radość z posiadania układu napędowego rodem z 2,4.

Jeżeli ktoś jest innego zdania, czekam z niecierpliwością
    Ostatnio edytowane przez Andree ; 06-03-2013 o 18:00