????
????
Chyba ET40 a nie TNNiby powinny wejść rozmiarowo ale wiesz że w V6 problemem jest to że zaciski mogą zahaczać o żebra felgi. A to czy zahaczą nie jest określane żadnym parametrem. Oczywiście ET świadczy o odsunięciu piasty ale niestety żebra felgi mogą być mniej lub bardziej wypukłe i to właśnie stanowi o tym czy bremo przejdzie. Niestety przy tych zaciskach jedynym sposobem jest przymierzyć felgę na żywca. Czyli dwie identyczne wg oznaczeń felgi a o różnych wzorach jedna może wejść a druga nie. Po samych parametrach nikt tu Ci nie zagwarantuje że wejdą.
Chyba że ktoś na forum ma dokładnie ten model który chcesz kupić więc dobrze by było żebyś wstawił zdjęcie lub nazwę modelu.
Oczywiście przy 18" prawdopodobieństwo że nie wejdą na brembo jest już bardzo małe.
wiem tyle ze to felgi aluminiowe firmy tomason tn 5 i sa w fordzie mondeo
Ostatnio edytowane przez kojotbsq ; 10-03-2013 o 10:10
JA kupiłem Tomason TN9 i one podjedą do 166kazda felga z ET 40 podejdzie, a nawet jak nie podejdzie to dystans włozysz
i podejdzie
![]()
Tak jak pisałem. Mając zaciski brembo nigdy nie ma gwarancji ponieważ felgi nigdy nie są projektowane z ich uwzględnieniem (nie licząc dedykowanych).