Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: Problem z odpaleniem - kręci ale nie odpala

Użytkownik Pirat drogowy Avatar alfagawrys
    Mieszka w
    Zgierz/Łódź/Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105KM [98']

Domyślnie

super, czyli rozumiem że autko ruszyło?

Lenart89
    Gość

Domyślnie

No właśnie problem jest, że nie ruszyło, test był przeprowadzony tylko kręcąc rozrusznikiem. Myślałem już, że może zapowietrzyłem układ jak wylałem wszystko z filtra paliwa, i zaciągając go na lince też nie uzyskałem pozytywnych efektów.

yatsek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Lenart89 Zobacz post
    No właśnie problem jest, że nie ruszyło, test był przeprowadzony tylko kręcąc rozrusznikiem. Myślałem już, że może zapowietrzyłem układ jak wylałem wszystko z filtra paliwa, i zaciągając go na lince też nie uzyskałem pozytywnych efektów.
    Mam dokładnie ten sam problem, u mnie tez padł alternator. Po naprawie auto jeździło normalnie, ale jak jechałem do pracy silnik zaczął dziwnie pracować - myślałem, że problem z wydechem. Zaprowadziłem do mecha - ten stwierdził, że to nie pali jedne cylinder. Zdjął wtrysk, by go wyczyścić i Alfa przestała palić - kręci, ale nie odpala. Będę czytał ten wątek, jestem mocno zaniepokojony... Także proszę o sugestie!!!

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    147 1,9JTD 115KM

Domyślnie

Witam,
    z tego co się orientuję to paliwo na przelewach powinno się pojawić dopiero jak silnik odpali a nie podczas kręcenia rozrusznikiem. Obstawiam, że wszystkie wtryski nie trzymają szczelności i nie wytwarza się odpowiednie ciśnienie paliwa które otworzy wtrysk.

Lenart89
    Gość

Domyślnie

Dzisiaj autko zostało zaprowadzone (niestety na lince) do mechanika. Jutro ma się za niego zabrać, zobaczymy co wyjdzie. Jak tylko będę miał jakiekolwiek wiadomości na temat mojej Belli to od razu napisze. Mam nadzieję, że to nie będzie nic poważnego.

Mieszka w
    Zgierz/Łódź/Tychy
    Auto

Domyślnie

szkoda ze nie udalo sie wlasnorecznie uruchomic autka, zobaczymy co wymodzi mechanik, czekam na rozwoj wydarzen

- - - Updated - - -

Cytat Napisał yatsek Zobacz post
    Mam dokładnie ten sam problem, u mnie tez padł alternator. Po naprawie auto jeździło normalnie, ale jak jechałem do pracy silnik zaczął dziwnie pracować - myślałem, że problem z wydechem. Zaprowadziłem do mecha - ten stwierdził, że to nie pali jedne cylinder. Zdjął wtrysk, by go wyczyścić i Alfa przestała palić - kręci, ale nie odpala. Będę czytał ten wątek, jestem mocno zaniepokojony... Także proszę o sugestie!!!
    jak zwykle - mechanik spieprzył, a klient niech się martwi swoją drogą jeżeli oczekujesz szerszej pomocy to proponuje założyć własny temat

yatsek
    Gość

Domyślnie

Moje auto odpaliło. Przyczyna była prozaiczna. Tak, jak pisał jeden z kolegów przyczyną był jeden z przewodów przy przekaźnikach. Tylko tyle i aż tyle.

Mieszka w
    Zgierz/Łódź/Tychy
    Auto

Domyślnie

u mnie kiedyś sam przekaźnik dwa razy szlag trafił, raz przekaźnik który daje prąd na świece, a drugim razem przekaźnik od pompy paliwa, kupione nowe, reszta byla zaśniedziała wiec dokładnie wyczyściłem i do tej pory git malina

Lenart89
    Gość

Domyślnie

Dzwoniłem dzisiaj do mechanika z pytaniem co z moim maleństwem, ale nie usłyszałem nic pozytywnego oprócz tego, że ktoś musiał ładnie grzebać przy silniku. Nie mam pojęcia przy czym dokładnie, ale mam nadzieje, że dzisiaj wieczorem się dowiem.

Z drugiej strony mam pytanie, czy kupując kabel diagnostyczny pod wejście OBDII i używając programu Alfadiag, bądź Fiat ECU Scan będę mógł coś więcej się dowiedzieć na temat tego co może boleć moją alfinkę, czy jednak będę musiał jakoś dziwnie przerabiać kabel bądź kupować przejściówki albo jakiś specjalistyczny kabel.

- - - Updated - - -

Właśnie odebrałem kolejny zaskakujący mnie telefon, Samochód został uruchomiony. Powodem Był rozrusznik, czujnik ciśnienia paliwa i coś brzydko mówiąc spieprzyło się w instalacji. Ale wszystkiego dokładnie dowiem się już na miejscu.

Mieszka w
    Zgierz/Łódź/Tychy
    Auto

Domyślnie

rozrusznik? pisałeś że rozrusznik kręci normalnie co do czujnika ciśnienia paliwa, mogł on być przyczyną plus problemy z instalacją tez mozliwe. na miejscu wszystkiego dokladnie się dowiedz abyś nie dał się nabić w butelkę, jak wiesz w naszym Państwie panuje chamstwo i wyzysk zapytaj co z tym rozrusznikiem bylo nie tak sam jestem ciekawy co uziemiło tak piekny samochód