witam. mama mały problem, oświeciła mi się kontrolka poduszek i nie da się skasować błędu w aucie jest 8 poduszek fotele deska i kurtyny boczne z przodu. na foto widać błąd.
witam. mama mały problem, oświeciła mi się kontrolka poduszek i nie da się skasować błędu w aucie jest 8 poduszek fotele deska i kurtyny boczne z przodu. na foto widać błąd.
Po pierwsze to TYLKO 6 PODUSZEK!!!!
Po drugie to trzeba sprawdzić złączki od poduszki pasażera. Albo zwarcie albo słaby styk albo w ogóle poduszki nie ma
Najlepszy dostęp jest po ściągnięciu schowka troszkę śrubek i wypad![]()
Jeśli nie usuniesz przyczyny to nie skasujesz błędu.
Poruszaj kością pod fotelem pasażera, ewentualnie potraktuj jakimś sprayem i powinno pomóc.
w aucie jest oznaczone 8 poduszek na desce sa dwie w fotelach dwie na przednich słupkach dwie i na środkowych słupkach tez dwie. wszystko było ok błąd pojawił się pare dni temu. czyli albo złącze pod fotelem pasażera albo główne złącze w centralce która jest na tunelu środkowym ???
kuris przecież napisałem Ci , że masz szukać wtyczki pod schowkiem bo chodzi o poduszkę przednią pasażera. A nie żaden tam fotel itp.
Zaślepki AIRBAG na słupkach są po to aby dać informację, że znajdują się tam elementy montażowe kurtyny powietrznej.
ok czyli odkręcam schowek i sprawdzam połączenie poduszki pasażera na desce. dziękuje za szybką pomoc dam znać co jest jak rozbiorę.
Tylko uważaj aby nie zrobić zwarcie itp. Tylko po doginaj styki i psiknij KONTAKTem (żadne WD-40 bo to nie do tego służy)
czy tą kostkęod poduszki mogę rozpiąć do czyszczenia na podłączonym aku ??? czy odpiąć kleme minusową ???
Może tak, a może nie - lepiej sprawdzić wszystkie połączenia. Mi też nieraz wywalało błąd pasażera i pomagało przeczyszczenie styków na kości pod fotelem.