Ulti, czy możesz powiedzieć jak oklejałeś słupki?
Pozdrawiam.
- Rafał
Ulti, czy możesz powiedzieć jak oklejałeś słupki?
Pozdrawiam.
- Rafał
Myślę że najlepiej zdemontować te nakładki. Wtedy można wywinąć kawałek foli na wewnętrzną stronę i nic nie będzie się odklejało. Demontaż nakładek to prościzna.
PS. Mam do opylenia buteleczkę tego specyfiku poprawiającego przyleganie folii do podłoża "Premier 3M", oryginalny niemiecki produkt a nie jakaś chińszczyzna.
W sumie lenistwo wzięło górę i nie wyszedłem z domu żeby zrobić te foty. Skorzystałem ze zdjęć części na allegro na których wszystko widać.
1. Opuszczamy szybę,
2. Odciągamy uszczelkę w miejscach zaznaczonych strzałką, tak żeby odsłonić śruby,
3. Odkręcamy śruby którymi jest przykręcona nakładka. Powinna być jedna na górze i jedna na dole,
4. Po odkręceniu śrub zsuwamy nakładkę ruchem do góry i w bok (na zewnątrz).
Ostatnio edytowane przez sickboy ; 19-03-2013 o 09:54
oki dziena![]()
zapewne z tymi tylnymi będzie tak samo. A orientujesz sie w jaki sposób zdemontować lusterka ??
Wiadomo tylne analogicznie demontujemy.
Co do lusterka to trzeba śćiągnąć trójkątną maskownicę która znajduje się na wewnętrznej stronie drzwi. Trzyma się na jednej spince. Pod nią są 2 śruby które trzeba odkręcić. Jest jeszcze jedna śruba która jest pod uszczelką ramki okna (od wewnątrz na jej końcu). Trzeba otworzyć całkowicie drzwi żeby mieć dostęp.
Ostatnio edytowane przez sickboy ; 19-03-2013 o 11:51
oki wielkie dzięki![]()