Nie chodzi mi o przyspieszenie (które jest porównywalne w 150km dieslu) i o możliwość wkręcania na obroty bo oczywiście benzyna zawsze będzie lepsza niż diesel... tylko o całość auta. 159 ma to coś, tą inność, bezkomprosiowe auto i nie udaje auta rodzinnego, że o GTV nie wspomnę. Gulietta jest po prostu dobrym kompaktem z przeciętnym silnikiem (tym 1,4). Nie porównuję GTV do Gulietty, bardziej chodzi mi o to, że i GTV i 159 mają swój osobisty urok te auta albo się kocha albo nienawidzi. Gulietty nie da się nienawidzić może da się kochać. Gulietta jest bardzo dobrym autem, proszę nie zrozumieć mnie źle, ale jest tak poprawne i przewidywalne, że aż jakoś coś mi w nim nie pasuje
. Nie wiele się różni od VW, Audi itp. Dam jeszcze szansę TBi może ten silnik spowoduje, że się przekonam...że odkryję jakieś ukryte wariactwo w tym aucie
a jak nie to poczekam na kolejne auta ze stajni Alfa Romeo, może uzbieram na to wymarzone 4C
żeby jeszcze dodać GTV jeżdżę weekendowo, na codziń jeżdżę służbowym kompaktem![]()