kolego a jak gasiles alfe to słyszałes jak krokowy wraca do pozycji zero czy moze słyszalej jak by był zawieszony??
krokowy jest razem z przepustnica a przeplywki nie myje sie takimi srodkami tylko pogorszyles jej stan
Ja nawet nie wiem gdzie jest krokowy:/ jak gasiłem to nic nie słyszałem, poprostu silnik zgasł i tyle.
- - - Updated - - -
No spiepszyłem przepływke, fakt... bo przed czyszczeniem zapał normalnie tylko obroty miał wysokie, teraz pytanie, czy te obroty mogłby być spowodowane przepływka?
przekrecasz kluczyk na raz i powinienes slyszec jak krokowy ustawia a obroty to juz temat rzeka mogla je powodowac brudna przepustnica ,przeplywomierz zasyfiala odma i jeszcze kilka lub kilkadziesiat pierdół
Ostatnio edytowane przez Cubus00 ; 05-04-2013 o 20:14
Oj kolego, zabrałeś się za robotę, o której nie masz pojęcia.
Pewnie nawet nie wiesz, że te dwie kostki, które niepotrzebnie odpinałeś to są wtyczki od ECU, bo on jest właśnie na przepustnicy, a tam są bardzo delikatne piny.
Pozostaje tylko pytanie, co udało Ci się zepsuć - no, ale na odległość to można tylko gdybać.
Kontrolka się zapaliła, bo ECU widzi jakiś błąd. Trzeba kompa, żeby się dowiedzieć, co go zabolało.