Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Temat: Kupno

Użytkownik Rowerzysta Avatar hubert.janowski
    Mieszka w
    Zdanowice,,,,,Gliwice
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm+chip 160 KM350Nm disactive 2008r.

Domyślnie Alfa

Cytat Napisał Greciu Zobacz post
    Komis w którym jest wystawiona 159 odwiedzałem kilka razy, nigdy nie trafiłem na coś ciekawego. często zaniżone przebiegi a i stan techniczny mocno odbiegał od opisu.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...28623300.html- co sadzicie moi drodzy byla juz o tym mowa. Sprawdziłem auto dzwoniac do serwisu do wrocławia i podając numer vin noi wszystko sie zgadza posiadaja historie pojazdu do 2010 roku. mial wtedy przejechane 120 tys kiedy to byl wymieniony rozrzad i serwis byl to tego roku prowadzony i tak podaje sprzedawca. czytalem opinie na temat tego komisu i nie sa najlepsze i juz sam nie wiem czy warto sie wybrac mam tam jakies 150 km. moze doradzicie

Użytkownik Ogier Avatar malutki
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Ja odpiszę bardziej dosadnie bo chyba koledzy za słabo dają do zrozumienia. Nie pytaj na forum o opinię na temat 159 poniżej 30tyś bo każda z nich będzie nic nie warta - szrot!
    Mając 20tyś to ja się zastanawiałem nad 147, a nie nad 159.

Mieszka w
    Zdanowice,,,,,Gliwice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał malutki Zobacz post
    Ja odpiszę bardziej dosadnie bo chyba koledzy za słabo dają do zrozumienia. Nie pytaj na forum o opinię na temat 159 poniżej 30tyś bo każda z nich będzie nic nie warta - szrot!
    Mając 20tyś to ja się zastanawiałem nad 147, a nie nad 159.
    30 tys no nie wiem. wczesniej mialem 147 z 2002 i kupilem udezona we Francji za 700 euro miala przejechane 160 tys bez ksiazki jezdzilem do wczoraj i sprzedalem za 7500tys takze. dlatego nie szukam auta w calosci a ceny sa porownywalne jak za granica. W belgi za 24 tys kupuje auto w calosci do jazdy ale jeszcze dojazd powrot . chodzi o to ze nie mam jak teraz wycjecjzac a szukam dobrego 159. potrzebuje niestety opini. kogos kto mial stycznosc z takim autem wiadomo ze handlarz musi zarobic jakies 6 tys no moze troche mniej ale skoro sprawdzilem w serwisie wiec jak chce mnie oszukac. nie wiem tylko co bylo przez 2 lata z autem przebieg oczywiscie by sie zgadzal. no ale nie mialem tego kodelu takze nie wiem za bardzo czego sie spodziewac, co sprawdzac. czy warto itd
    ps. skad wiesz ile mam na auto bo wydaje mi sie ze po naprawie i rejestracji auto bedzi kosztowac wiacej niz 23300
    Ostatnio edytowane przez hubert.janowski ; 07-04-2013 o 11:45

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał hubert.janowski Zobacz post
    potrzebuje niestety opini. kogos kto mial stycznosc z takim autem
    Bez obejrzenia takiego samochodu trudno cokolwiek powiedzieć. Trzeba pozaglądać tu i tam pod maską i od spodu, żeby sprawdzić czy w auto na dzień dobry trzeba włożyć 5 czy 10 tys. zł. Ze zdjęć można tylko zobaczyć, że na naprawę blacharską trzeba szykować 2-3 tys zł. Sam zauważyłeś, że prawie pewne jest to, że ktoś kombinował coś z przebiegiem (chyba, że auto stoi od 2 lat w miejscu). Dodatkowo można podejrzewać, że auto miało wcześniej malowane kilka elementów (różnice odcieni na zdjęciach – do sprawdzenia czy w rzeczywistości było coś malowane, czy to złudzenie).

Mieszka w
    Zdanowice,,,,,Gliwice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Bez obejrzenia takiego samochodu trudno cokolwiek powiedzieć. Trzeba pozaglądać tu i tam pod maską i od spodu, żeby sprawdzić czy w auto na dzień dobry trzeba włożyć 5 czy 10 tys. zł. Ze zdjęć można tylko zobaczyć, że na naprawę blacharską trzeba szykować 2-3 tys zł. Sam zauważyłeś, że prawie pewne jest to, że ktoś kombinował coś z przebiegiem (chyba, że auto stoi od 2 lat w miejscu). Dodatkowo można podejrzewać, że auto miało wcześniej malowane kilka elementów (różnice odcieni na zdjęciach – do sprawdzenia czy w rzeczywistości było coś malowane, czy to złudzenie).
    dzwonilem do serwisu do wrocławia i tam powiedzieli ze w szwajcarii mial przejechane 120 tys w 2010 roku chyba to mozliwe ze przez 2 lata ktos przejechal 32 tys czyli 15 tys rocznie hmmm... myslicie ze to malo??? jutro jade obejrzec wezme jakis miernik lakieru. tylko teraz ten przebieg dal mi do myslenia. ma 152 tys a w serwisie byla ostatnio przy 120 tys oczywiscie serwisie gwarancyjnym. i to maja w dokumentacji w szwajcari. mysle ze z gosciem dogadal bym sie co do oplat ale naprawa to juz moj koszt. teraz powiedzcie na co w tym modelu zwrocic szczegolna uwage no i czy jechac opinie o tym handlarzu sa dobre io złe.hmmm...

Komandier
    Gość

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-0...C27893248.html

Panowie co sądzicie o tym samochodzie? Oglądał ktoś może ponieważ samochód dość długo jest już na allegro

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał hubert.janowski Zobacz post
    dzwonilem do serwisu do wrocławia i tam powiedzieli ze w szwajcarii mial przejechane 120 tys w 2010 roku chyba to mozliwe ze przez 2 lata ktos przejechal 32 tys czyli 15 tys rocznie hmmm...
    Od 2010 minęło 3 lata. Mamy już drugi kwartał 2013 roku. To jest tylko rzecz do zastanowienia. Nawet jak auto miałoby mieć ~200 to przecież nie jest tragedia.

Mieszka w
    Zdanowice,,,,,Gliwice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Od 2010 minęło 3 lata. Mamy już drugi kwartał 2013 roku. To jest tylko rzecz do zastanowienia. Nawet jak auto miałoby mieć ~200 to przecież nie jest tragedia.
    Witam jadę oglądnąć ten smochód wkońcu bedę miał czas zobaczę co on jest wart. Niestety wprowadzilem was w blad moja pomylka za duzo pracy poprostu. W 2009 roku alfa miała przejechane 51tyś i wymienione były wszystkie materialy eksplatacyjne wraz z tarczami i klockami. Umówiłem się w ostrowie wielkopolskim w serwisie alfy takze zobaczymy. Gość mówi zę bez problemu można jechać i sprawdzać. mam nadzieję że naświetli mi to trochę spraw i że nie okaże się że na zdjęciach jest inaczej niż w rzeczywistości. Szkoda że nie mam nikogo znajomego z okolic. Macie jakieś wiarygodne opinie o tym komisie???

Mieszka w
    Zdanowice,,,,,Gliwice
    Auto

Domyślnie

szkoda że nic nie wiecie na ten temat przydałaby się jakaś opinia. Pomóżcie jeśli możecie bo sobota się zbliża

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Temat wątku i błąd w linku do oferty otomoto nie zachęca do przejrzenia. Wrzuć w google nazwę tego komisu, masz tutaj przykład opinii:

http://www.bezwypadkowy.net/forum/51...car-ostrzeszow