Strona 15 z 181 PierwszyPierwszy ... 567891011121314151617181920212223242565115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 1804

Temat: Co myślicie o chińskim radiu z odtwarzaczem DVD, GPS i DVB-T zamiast fabrycznego?

Użytkownik Ogier Avatar lukasz159
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 170KM i 380Nm :)

Domyślnie

Nazwa:  IMG_0114[1].jpg
Wyświetleń: 1100
Rozmiar:  3.0 KBNie to ze sie czepiam ale strasznie dupniato wygladaja te sprzęty w Alfach jak cos na sile przyklejone tam gdzie nie powinno byc. Dlaczego po prostu nie wsadzicie w ta sliczna deske rozdzielcza oryginalnego radyjka tego z NAVI olac to navi ale reszta? gra dosc dobrze nawet lepiej niz wiekszosc radyjek montowanych w innych furach a napewno wyglada sto razy lepiej niz Hinol.
    Ostatnio edytowane przez lukasz159 ; 07-04-2013 o 16:06

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Po pierwsze- każdy robi ze swoim autem co chce
    Po drugie- bawiłeś się oryginalną navi? Jest beznadziejna... przynajmniej jak dla mnie.
    Po trzecie- nieoryginalne kombajny maja mnóstwo fantastycznych opcji- najlepiej byłoby kupić tego chinola robionego konkretnie pod Alfę 159, ale ja już sam nie wiem czy oni kiedyś to zrobią, czy tylko tak sobie piszą...
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

po co montowac cos co jest totalnie niefunkcjonalne (navi fabryczna) ? navi - lipa (mapy), filmu nie obejrzysz, funcjonalnosc telefonu kiepska lub prawie zadna (wymaga dodatkowych kart sim, nie ma blutooth), brak opcji dotykowej, odtwarzanie mp3 to zero funkcjonalnosci, wgrywanie map tez (podlaczenie USB z divixem itp zapomnij), nie mowie juz o jakis wynalazkach typu kamery cofania, TV itp....
    Zatem czy jest jakikolwiek sens pakowania sie w navi fabryczna, ktra IMO wygladem tez nie grzeszy?
    Kwestia gustu.
    Chinskie navi bija ori navi na glowe, ale jak ktos sie zepnie mozna dorwac markowa uzywana navi juz do 1,5 Kenwood / JVC / Pioneer.
    Wyglad idzie zaakceptowac kwiestia gustu. JA np nie lubie stu pokretel i bezsensownych przyciskow, z ktorych nie korzysta sie 90% przypadkow w navi seryjnej. Wole wiekszy wyswietlacz i opcje dotykowa w polaczeniu z intuicyjnym menu.
    Nie wiem co Wy tak zachwalacie wyglad tej navi fabrycznej, wg mnie jest brzydka...

Fotke, na ktora sie powolujesz, podejrzewam ze ktos obrobil komputerowo zeby zobaczyc jak to bedzie wygladac i nie jest to real foto, wiec sama navi faktycznie zostala wklejona...
    Real foto masz ponizej (choc to nie chinska navi, podejrzewam ze omawiane w watku tez wygladaja podobnie):
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfaTIkonsola (2).JPG
Wyświetleń:	797
Rozmiar:	115.6 KB
ID:	91420   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	navi vert.jpg
Wyświetleń:	620
Rozmiar:	52.7 KB
ID:	91421  
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 07-04-2013 o 18:52

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    fantastycznych opcji- najlepiej byłoby kupić tego chinola robionego konkretnie pod Alfę 159, ale ja już sam nie wiem czy oni kiedyś to zrobią, czy tylko tak sobie piszą...
    Tu sie zgodze tez nad nim myslalem. Ta opcja byla by idealna bo wyglada jak do Alfy no i napewno jest bardziej funkcjonalny. Reszta w desce alfy wyglada conajmniej dziwnie. No ale oki koncze temat bo to indywidualna sprawa co komu sie podoba pozdrawiam.

janio
    Gość

Domyślnie

Fabryczna navi ma funkcjonalność jak... fabryczna navi - pytanie, czego oczekujemy od takiego urządzenia. Również chętnie pomyślałbym nad jakimś kombajnem, ale oprócz funkcjonalności wygląd miałby dla mnie niebagatelne znaczenie - dlatego np. wykreśliłem z listy potencjalnych zakupów te, które opisywał Tomek - niebieskie podświetlenie... może do Passata (nie żebym miał coś przeciwko Passatom, ale tam właśnie takie pasuje), no ale nie do 159. Jeśli chodzi o wygląd, ta fabryczna mi pasuje..., a może po prostu się przyzwyczaiłem Navi spełnia podstawowe funkcje, nie tnie, nie przekłamuje, mapy aktualne...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Adolvo
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    159SW 1.9 120KM Medium

Domyślnie

Cytat Napisał janio Zobacz post
    Fabryczna navi ma funkcjonalność jak... fabryczna navi - pytanie, czego oczekujemy od takiego urządzenia. Również chętnie pomyślałbym nad jakimś kombajnem, ale oprócz funkcjonalności wygląd miałby dla mnie niebagatelne znaczenie - dlatego np. wykreśliłem z listy potencjalnych zakupów te, które opisywał Tomek - niebieskie podświetlenie... może do Passata (nie żebym miał coś przeciwko Passatom, ale tam właśnie takie pasuje), no ale nie do 159. Jeśli chodzi o wygląd, ta fabryczna mi pasuje..., a może po prostu się przyzwyczaiłem Navi spełnia podstawowe funkcje, nie tnie, nie przekłamuje, mapy aktualne...
    jak dla mnie szkoda, że nie wykorzystano potencjału.. wystarczyłby dotykowy wyświetlacz, moduł bluetooth i więcej nie trzeba (jak dla mnie)..

ja bym chętnie zostawił "facjatę" ori i włożył bebechy czegoś innego

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał janio Zobacz post
    Tez tak mysle daje rade a wyglada super

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    Real foto masz ponizej (choc to nie chinska navi, podejrzewam ze omawiane w watku tez wygladaja podobnie):
    Szewi, a co to za sprzęt jest na tym zdjęciu?
    Mnie nurtuje pewna sprawa.
    Jeśli ktoś wymienił fabryczną navi na jakiś inny sprzęt, który nie jest dedykowany (jak wiemy dedykowanych do 159 chyba nie ma...), to w jaki sposób dokonuje ustawień np. daty, godziny, języka, jednostek itp, które ustawiało się właśnie poprzez seryjną navi?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Na pierwszej fotce kenwood 8220bt na drugiej 7260bt.
    Date / godzine itp ustawiasz manetka na wyswietlaczu miedzy zegarami.
    Navi ustawia sie po GPS z automatu.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 09-04-2013 o 10:26

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Panowie... Bawił się ktoś z Was / Waszych znajomych z takim sprzętem:

http://allegro.pl/nawigacja-gps-dvd-...048470183.html

Macie jakieś opinie ?
    202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT