A czy na spalanie ma wpływ turbina (zablokowane łopatki zmiennej geometrii)? Bo mi coś Alfa dużo pali (trasa 6,5 jakoś przy max 140 km/h) :/ Czy 16V tak mają?
A czy na spalanie ma wpływ turbina (zablokowane łopatki zmiennej geometrii)? Bo mi coś Alfa dużo pali (trasa 6,5 jakoś przy max 140 km/h) :/ Czy 16V tak mają?
Tak mają... przy 140km/h (6.2-6.5) mniej więcej. Oczywiście górka spowoduje wyższy wynik, z górki - mniejszy. Ja jak wyskakuję na a4, ustawiam tempomat na 140kmh to mniej więcej takie mam spalanie cały czas.
z jakieś 20-23l ;D bo jezdze z zaciagnietym recznym i piluje na 6 tys
Hehe
jadąc do pracy rano gdzie miasto jest średnio zatłoczone około 130 000 mieszkańców, na krótkim odcinku mam poniżej 7l !!! (czyli jazda do 2500 rpm)
http://www.youtube.com/watch?v=-N5fD1l8VJk
trasa zimą gdzie nie dało rady jechać szybciej niż 80 km/h poniżej 5l
http://www.youtube.com/watch?v=I7vmR0hXNlc
no a jazda tak do 5000 rpm około 10l-12l raz 15l
No nieźle a jakiej mocy masz silnik?.
cf3 150 km i zmieniona mapa na około 170km (poprawki robił welo z forum i moje wypociny) ładująca od dołu, IC od 175 wersji, "mocniejsze sprzęgło" (dorabiana była tylko tarcza), ominięty akumulator podciśnienia turbo (wyszło przypadkiem), wtryski po regeneracji i takie tam (wszystko home made
).
Jest jeszcze kilka rzeczy do poprawy, żeby to zgrać do kupy, ale teraz nie ma potrzeby wciskać mocno gazu, (tak do 2500rpm), żeby lekko jeździć w mieście
Wskazania spalania kompa wydaje mi się, że są w miarę zgodne z wyjeżdżonymi kilometrami. Wiadomo, że trzeba by było zalać pod kapsel i zjeździć bak do zera w mieście, żeby mieć pełen obraz.
To nie apteka byle nie palił więcej niż 9l w mieście i będzie git![]()
Ostatnio edytowane przez firstone ; 09-04-2013 o 08:11
Mi najmniej na odcinku 200 km udało się uzyskać spalanie ok 6,2 l na 100 km, w codziennej jeździ czyli ok 28 km w dwie strony spalanie na poziomie 7,5 l - tyle że w drodze powrotnej zawsze 60% to korki.
ja jak jadę na odcinku 100 km jazda ok 90 km/h bez włączonej klimatyzacji to potrafię zejść nawet do 5 litrów. Przypominam, że w GT jest ten sam silnik, ale o mocy 150 KM