Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Temat: Ala 159 carbon pakiet

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Adolvo
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    159SW 1.9 120KM Medium

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Jak można inaczej nazwać Twoje "argumenty" w postaci zdjęć i jakichś tam porównań do rzeczy całkiem innych konstrukcyjnie, jeśli nie oderwaniem od rzeczywistości? Realia są takie, że nikt z Was tego nie ma zamiaru robić ale dali byście się pociąć, że to jest do zrobienia.
    to są przykłady elementów, które są do wykonania, co najmniej kilka razy bardziej skomplikowane.. ale jakoś się dało tak?
    znasz język chiński?! nie? czyli, że co? nie ma takiego języka? nie da się rozmawiać?.. dam się pociąć, że jednak istnieje i się da, pomimo że nie znam tego języka..
    nadal nie rozumiesz o co chodzi?

Poza tym ja próbuję pomóc komuś w uniknięciu rozczarowania, kosztów i problemów związanych z takim (według niektórych łatwym...) projektem.
    nooooo czyli w końcu jak?! nie da się.. czy jest to po prostu trudne do zrealizowania?.. coś Ci się teoria łamie..
    poza tym nikt tu nie napisał, że wykonanie czegoś takiego może być łatwe..

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Adolvo Zobacz post
    to są przykłady elementów, które są do wykonania, co najmniej kilka razy bardziej skomplikowane.. ale jakoś się dało tak?
    znasz język chiński?! nie? czyli, że co? nie ma takiego języka? nie da się rozmawiać?.. dam się pociąć, że jednak istnieje i się da, pomimo że nie znam tego języka..
    nadal nie rozumiesz o co chodzi?

nooooo czyli w końcu jak?! nie da się.. czy jest to po prostu trudne do zrealizowania?.. coś Ci się teoria łamie..
    Znów jakaś teoria o języku chińskim... Postaraj się merytorycznie wypowiadać a nie zmieniać temat co post.

Podjąć się czegoś a skończyć to dwie różne bajki. Zresztą wyraźnie wcześniej pisałem o ewentualnym wykonaniu powłoki z drewna a nie całych paneli, które nadal twierdzę są niewykonalne metodą rzemieślniczą.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Adolvo Zobacz post
    właśnie chodziło o teoretyczne możliwości wykonania..
    a wykonanie oczywiście jest możliwe, w zasadzie każdego kształtu, więc nie pisz, że się nie da, że się rozeschnie etc..
    to, że wykonanie takiego elementu to nie jest praca typu "weź folię i oklej", to jest zupełnie inna sprawa..

jak kiedyś będziesz miał okazję to sobie obejrzyj parę aut klasy wyższej z lat choćby 90-tych.. zobaczy w jakim stanie jest "drewno" w takim aucie..
    Wiesz - teoretycznie, mając odpowiednie zaplecze finansowe, możesz kazać się wynieść na orbitę okołoziemską. Jest tylko pewna różnica pomiędzy rozwiązaniami powszechnie dostępnymi i tanimi (oklejenie konsoli folią), a rozwiązaniami, które będą dostępne tylko nielicznym, z racji ich specyfiki (a co za tym idzie - kosztów). Belfer dobrze mówi - sama nakładka aluminiowa na plastikową konstrukcję panelu środkowego jest powywijana w tylu miejscach, że nie ma siły, aby ktoś w domowym zaciszu sobie coś takiego wystrugał. Mówienie o możliwości zrobienia całego panelu z drewna można sobie włożyć spokojnie w dział Hydepark.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Świeżak Avatar Alfalover
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Q automat, alfa romeo 159 1.9 TI 193hp by Cinsoft

Domyślnie

Listwy boczne były w nich srebrne.
    czyli jak w brerach, swoją drogą widzę że niezła dyskusja wybuchła, w nieco innym temacie w googlu można zobaczyc jak wygląda carbon, widać właśnie tylko konsolę i kierownicę stąd było moje pytanie.
    Alfa... i wszystko jasne

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Alfalover Zobacz post
    czyli jak w brerach, swoją drogą widzę że niezła dyskusja wybuchła, w nieco innym temacie w googlu można zobaczyc jak wygląda carbon, widać właśnie tylko konsolę i kierownicę stąd było moje pytanie.
    Jak byłem na targach samochodowych siedziałem właśnie w takiej wersji i aż w oczy raził brak kontynuacji na listwach bocznych.

Użytkownik Świeżak Avatar Alfalover
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Q automat, alfa romeo 159 1.9 TI 193hp by Cinsoft

Domyślnie

Jak byłem na targach samochodowych siedziałem właśnie w takiej wersji i aż w oczy raził brak kontynuacji na listwach bocznych.
    Fakt,trochę dziwne że na tym poprzestali,choć z ciekawości oglądałem samochody z dużo droższego segmentu(merc sls, ferrari itd) i niby tam też carbon ogranicza się do kiery i konsoli,więc może my reagujemy z względu na przyzwyczajenie(konsola,kiera i reszta listw)
    Alfa... i wszystko jasne

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Alfalover Zobacz post
    Fakt,trochę dziwne że na tym poprzestali,choć z ciekawości oglądałem samochody z dużo droższego segmentu(merc sls, ferrari itd) i niby tam też carbon ogranicza się do kiery i konsoli,więc może my reagujemy z względu na przyzwyczajenie(konsola,kiera i reszta listw)
    Bo w AR wygląd i estetyka ogólna powinna odgrywać większą rolę niż pojedyncze elementy. Takich mankamentów wizerunkowych i jakościowych jest cała masa. Dokupujemy np pakiet skórzanych siedzeń, kierownicę i gałkę za kilka tysięcy a opcja ta często nie przewiduje manszetu biegów ze skóry tylko z dermy na rzep... Albo np w 156. Wersje sprzed FL miały kontynuację materiału z boczków drzwi również w słupku środkowym (co poza ładniejszym wyglądem zapobiega obijaniu się pasów o plastik) a już większość wersji po FL ma goły plastik (również ścianka schowka we wnętrzu już nie jest flokowana tylko z twardego i obrzydliwego plastiku). Takie przykłady można by mnożyć.