Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

mickry
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał koziolek Zobacz post
    Dokładnie. Jesli trafisz dobra sztukę i przesiadziesz sie z passata napewno Cie mile zaskoczy,dynamika no i sterownosc wg mnie o niebo lepsza. Super prowadzi sie AR159
    ja od dziecka kochałem się w alfach lecz niestety do tej pory nie było mnie na nią stać teraz też mój budżet jest okrojony ale myslę że jak dłużej poszukam to trafie rodzynka. U mnie autko nie bedzie robiło duzo km rocznie, ok 15tyś robie, z passata jestem zadowolony ale mam starszą wersje na wypasie najbogatsza wersja. Siedze na forum robie sobie hobbistycznie diagnostykę i żadnego niemca w życiu bym nie kupił napewno dla mnie włoskie auta są najlepsze, mam w domu fiata i nigdy nie było z nim problemów. Tylko tak jak mowisz auto musi być dobrze eksploatowane, na czas a wiadomo w dieslu wymiana filtrów to jest najważniejsza sprawa. Gdybym kupił sobie kiedyś nową alfę to na pewno była by w doskonałej kondycji ale może kiedyś przyjdzie taki czas ze wezme sobie np Giulię nowiutką;P tak jak kolega wyżej mowi, Polska jest złomowiskiem, racja i co najgorsze że ktoś taki np kupi sobie alfę za 30tyś z przebiegiem "niby" 80tyś a w rzeczywistości ma nalatane grubo powyżej 300tys jest zajeżdżona i nie dziwic ze się cos psuje bo po takim przebiegu wszystko jest zużyte mniej lub więcej i pada i poźniej biorą się takie nie inne opinie. Choć znam opinie ludzi co mają 159 że np jeszcze podczas gwarancji były problemy z elektryką. Troszkę to dziwne w nowym aucie

Użytkownik Rowerzysta Avatar koziolek
    Mieszka w
    Halmstad
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS

Domyślnie

Dokładnie tak budowane są opinie na temat aut. A że jeździ ich mniej to potęguje się to podwójnie, bo są "wadliwe" dlatego mało ich jeździ elektryka nie wiem, ale to też loteria, w audi miałem problemy z szybami, lusterkami a w mrozie wyświetlacze mi się dziwnie zlewały W belli tylko mam mały problem z centralnym a wszystko chodzi idealnie oprócz tego. Nic nie jest doskonałe, ale daje mi niesamowitą przyjemność z jazdy, i patrzy się na nią przyjemnie ;p

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

ty patrz a w Polsce wszystko jest mozliwe

http://www.forum.alfaholicy.org/159_...o_2_2_jts.html

Topss
    Gość

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4...C28712642.html

Witam, kolejny etap poszukiwań samochodu, byłem w sobotę oglądałem. Historia auta znana, przebieg oryginalny. Mam jednak parę pytań:
    1. Jak sprawuje się automat w 2,4 i jakie jest realne spalanie?
    2. Silnik w aucie pracuje bardzo ładnie, tylko w momencie wrzucenia biegu następuje zmiana obrotów na postoju. Czy to jest normalne? Jeździłem BMW 5 w auto i nie było czegoś takiego.
    3. Co myślicie o jasnym środku? są jakieś większe problemy z czyszczeniem samochodu? ( czy robicie to sami czy tylko na myjni)
    Proszę o ogulne info co myślicie o aucie. Może ktoś mieszka w okolicy i miałby ochotę zobaczyć i ocenić.
    pozdro

Użytkownik Rowerzysta Avatar tasiek
    Auto
    159 1.9 JDTM 8v '07

Domyślnie

Znaczki z tylu sa na zlej wysokosci co moze sugerowac jaka przygode.
    http://www.forum.alfaholicy.org/signaturepics/sigpic18915_1.gif

Topss
    Gość

Domyślnie

Klapa ma oryginalny lakier, chociaż skąd znaczki w tym miejscu faktycznie nie mam pojęcia. Przejrzałem na szybko allegro i widzę że różnie bywa z umiejscowieniem znaczków.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Evo666
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Domyślnie

Może cała była wymieniana.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

A może po prostu malowany był sam zderzak? Auto ze słonecznych Włoch. Jak tam wyglądają zderzaki chyba każdy wie.

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

znaczkow brak na blotnikch przednich (w sumie to akurat moze o nicyzm ne swiadczyc) i nie ma naklejek zabezpieczajacych w progach tylnych drzwi. Lakier prezentuje sie bardzo dobrze jak na 4 letnie auto, ale moze ktos dbal (w tym sloncu italii to bym sie spodziewal ze lakier bedzie bardziej wyblakly)..

sprawdz ja miernikiem lakieru, a nie bedziemy gdybac.

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Ze znaczkami z tyłu może tak być, że ktoś przy zakupie zrezygnował z oznaczenia, a w Polsce zostały przyklejone, bardzo często widać to na Audi, gdzie znaczki są poprzyklejane w różnych miejscach. Ale zawsze warto w takim przypadku zmierzyć grubosć lakieru.

W powyższym przypadku bardziej interesowałbym się brakiem oznaczenia na klapie niż na zderzaku.
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"