Miałem podobnie i była to wina opon, poszły na złom. Choć bieżnik był jeszcze w miarę dobry.
Żadne wyważenie nie pomoże jak opona jest krzywa. Już w innym temacie pisałem, że złe składowanie opon może ją spłaszczyć lekko z jednej strony i tego się już nie wyważy.
- - - Updated - - -
Co nie znaczy, że u ciebie tak musi być. Podjedź do wulkanizatora i tam się już wszystkiego dowiesz
u mnie podobnie było... aż zamieniłem koła przód-tył i wtedy zaczeło telepać z tyłu... na oponie nic nie widać, ale do wyrzucenia niestety są mimo że bieżnika jeszcze na 2 lata conajmniej...
Podobnie jak moi przedmówcy - defekt na oponie (wyząbkowanie, wybulenie etc.) może powodować takie objawy. Miałem tak dwa razy i dwa razy musiałem koła wymieniać.
Raz przez wyząbkowanie, drugi raz po kilku ostrych hamowaniach bez ABSu...
Znaczy koła
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
A najprościej to może zbieżność?Przy ostrzejszym hamowaniu nie ciągnie w którąś stronę?
ściąganie przy hamowaniu to niekoniecznie od razu zbieżnośćmogą być hamulce któryś większą siłą hamuje.
Witam opony sa jak najbardziej Ok co sie okazalo zle wywazone byly felgi z przodu 25 g na kazdej , tak robia w pospiechu jak wiara po zimie wymiania na letnie albo odwrotnie , teraz wszystko jest OK nic nie drga![]()