Witam.
Mam problem z tylnym spryskiwaczem szyby. Ledwo z tego wężyka leci. Ciśnienie jest na tyle słabe, że zamiast spryskiwać szybę leje po klapie. Rozbierałem cały mechanizm i dysza na pewno nie jest przytkana.
Z góry dzięki za pomoc.
Witam.
Mam problem z tylnym spryskiwaczem szyby. Ledwo z tego wężyka leci. Ciśnienie jest na tyle słabe, że zamiast spryskiwać szybę leje po klapie. Rozbierałem cały mechanizm i dysza na pewno nie jest przytkana.
Z góry dzięki za pomoc.
Jak dysza nie jest przytkana a płyn leci, to gdzieś masz zagięty lub ciut zapchany wężyk. Jak rozbrałeś cały mechanizm, to sprawdziłeś jak pryska płyn z samego wężyka ? Przed dyszą.
Alfy się nie psują tylko grymaszą. AR 147 - 300 tys. przebiegu w mych rękach i nadal śmiga.
podepne sie do tematu. mi w ogole z tylniego spryskiwacza nie leci. slysze dzwiek jak by pompowalo ale niestety brak efektów. co musialbym w pierwszej kolejnosci sprawdzic?
- czy w ogóle jest woda w zbiorniczku
- czy wężyk się gdzieś nie odpiął, i nie leje na przykład wewnątrz do klapy...
- "po nitce do kłębka", czyli od klapy w stronę zbiorniczka (pompki), czy wszystkie połączenia są OK, i czy przypadkiem gdzieś się któryś zawór nie przytkał;
- po długotrwałym przytrzymaniu leci woda? czy też nie? Bo może tylko wężyk się zapowietrza - a wtedy wystarczy wymienić albo zregenerować zaworki zwrotne (nie znam fachowej nazwy).
Witam,przyłącze się jeśli można do tematu,którędy jest poprowadzony wężyk spryskiwacza tylnej szyby?ma ktoś może jakiś schemat?
Pozdrawiam
nic nie leci trzymam dlugo i nic. dziwne jest to ze nigdy mi nigdzie nie kapalo. tak jak by ta woda nigdy nie opuszczala zbiornika. przednie dzialaja bez zarzutu.
Zacznij od zdjęcia osłony plastykowej pokrywy bagażnika, odepnij wężyk od modułu wycieraczki i sprawdź czy z wężyka "pryska". Jeśli tak, to jest zapchana dysza, jeśli nie, to zagięty lub zapchany wężyk.
- - - Updated - - -
Proszę bardzo
Alfy się nie psują tylko grymaszą. AR 147 - 300 tys. przebiegu w mych rękach i nadal śmiga.