Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 62

Temat: Alfa GT Jtd nie chce odpalic.

Kaban
    Gość

Domyślnie

Witam bylem u mechanika na kompie, bo sam nie dalbym rady. Na komputerze pokazuje ze cisnienie na wtryskach jest 30bar a powinno 300bar.Sugerowal ze pompa do wymiany? No i powinienem zrobic reset komputera. Jak to nie pomoze to wgranie na nowo calego programu. Powiedzial ze nie ma odpowiedniego programu do tego i ze w serwisie to zrobia. Chcialem wiec zapytac czy moge sam to zrobic? Jesli tak to jakim programem i jaki sposob. Jesli tylko serwis to orientujecie sie cenowo ile to by wygladalo?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Spróbuj odpalić auto z plaka - jeśli odpali, to musisz pojechać do kogoś kto naprawia pompy wtryskowe. Ewentualnie można spróbować podmienić regulator ciśnienia paliwa. Żadnego oprogramowania nie trzeba zmieniać.

Wystukane na Galaxy Note II przy pomocy Tapatalk 2 ...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar 100P
    Mieszka w
    Kujawsko Pomorskie
    Auto
    AR GT 1.9 JTD DISTINCTIVE

Domyślnie

pompa CR nie może paść od tak sobie. jeśli przed Twoimi zabiegami auto normalnie odpalało to nie szukał bym przyczyny po stronie pompy CR
    BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................

Mieszka w
    Gorzów Wlkp
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Jeśli diagnostyka pokazała, że przy rozruchu zamiast 300 barów jest 30 czy 50, to albo pompa nie daje ciśnienia albo regulator szwankuje.

Wystukane na klawiaturce lub nabazgrane rysikiem na tablecie Galaxy Note za pomocą Tapatalk 2 ...

Kaban
    Gość

Domyślnie

Chodzilo mi o to, ze po podlaczeniu pod komputer wyskoczyl blad z cisnieniem ale rowniez i to na czerwono ze komputer jest calkowicie zblokowany. Sugerowal zeby zrobic restart. Jak to nie pomoze to wgrac nowy program.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    dąbrowa górnicza
    Auto
    alfa romeo GT 1.9 jtd (2004)

Domyślnie

Cytat Napisał Kaban Zobacz post
    Chodzilo mi o to, ze po podlaczeniu pod komputer wyskoczyl blad z cisnieniem ale rowniez i to na czerwono ze komputer jest calkowicie zblokowany. Sugerowal zeby zrobic restart. Jak to nie pomoze to wgrac nowy program.
    miałem podobnie z ciśnieniem,-regulator ma czujnik i to on zasugerował błąd,po wymianie na nowy- dupa,więc trzeba było rozebrać rozrząd aby wydobyć pompę bo franca nie ma czujnika i sama się nie upomni,że ją coś boli więc sugerowała to właśnie regulatorem wys. ciśnienia, po naprawie pompy wszystko ok.choć na regulator poszło sporo talarów.ale komputera mi nie zablokowało. powodzonka i pzd.

Kaban
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał rafaddd Zobacz post
    miałem podobnie z ciśnieniem,-regulator ma czujnik i to on zasugerował błąd,po wymianie na nowy- dupa,więc trzeba było rozebrać rozrząd aby wydobyć pompę bo franca nie ma czujnika i sama się nie upomni,że ją coś boli więc sugerowała to właśnie regulatorem wys. ciśnienia, po naprawie pompy wszystko ok.choć na regulator poszło sporo talarów.ale komputera mi nie zablokowało. powodzonka i pzd.

Tylko ze w moim przypadku(nie wiem jak u ciebie) blad ten nie powstal podczas jego uzytkowania. Ja rozkrecilem niektore elementy silnika(egr,przepustnica,ic,odma,czuj. doladowania,weze cisnieniowe) zeby je przeczyscic. Po zlozeniu nie odpalila juz. Nie pamietam dokladnie co z aku? Czy go odlaczylem od razu czy pozniej, mechanik twierdzi ze system sie zblokowal bo moglo jakies zwarcie pojsc.

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

przełóz od kogos kompa na próbe, masz tam jakiegos alfaholika??

pzd.

Mieszka w
    Gorzów Wlkp
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Przełożenie kompa nic nie da, bo immo go będzie blokowało.

Wystukane na klawiaturce lub nabazgrane rysikiem na tablecie Galaxy Note za pomocą Tapatalk 2 ...

Kaban
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kasica-76 Zobacz post
    Przełożenie kompa nic nie da, bo immo go będzie blokowało.

Czytalem w necie ze jest mozliwosc odpalenia auta w trybie awaryjnym. Czy w moim wypadku jest to mozliwe?

- - - Updated - - -

I czy przyczyna slabego cisnienia moze byc zablokowanie systemu?