jak chcesz mieć bardziej wytrzymałe gumy od tych zamienników i orginałów kup tehttp://allegro.pl/tuleja-guma-stabilizatora-alfa-147-156-poliuretan-i3157072002.html ja mam dadzą ci jeszcze specjalny czerwony smarwymiana gum jest prosta, ja robiłem tak podniosłem tył pościągałem koła i podpórki podłożyłem nie było za bardzo gdzie to pod tylną belkę odkręcasz jeden drążek stabilizatora obojętnie góra czy dół (może być mocno zapieczone) jak nie pójdzie to utnij i wymieńw sklepie góra 40zł i też możesz sprawdzić stabilizatory jak da się nimi ruszczać przód tył góra dół a sworzeń jest w miejscu to też masz do wymiany, wracając do gum jak masz już odkręcony stabilizator odkręcasz to ucho gdzie jest guma klucz 13 chyba jak odręcisz ucho i ci się w ręcach ta obudowa nie rozsypie znaczy że jest zanitowana bierzesz wiertarke wiertło np 16 i wiercisz w tych otworach (jak się przyjrzysz to zobaczysz że to są zaklepane nity) wiercisz w jednym i drugim do momentu aż się rozsypie dziry na wylot nie robisz czasem i wyciągasz gume czyścisz smarujesz zakładasz nową przykręcasz i wszystko, drugą strone tak samo, przykręć stabilizator koła i po robiocie 2h to maks
PS w poście majstra nawet widać to zanitowanie w otworach