Oryginalnie Na mojej 147 grubość miała być koło 100 mikronów. U mnie oscylowała w granicach 130. Myślałem, że oryginał lecz własnie jestem w trakcie malowania jej całej i teraz już wiem, że była malowana już wcześniej. Pracuję na lakierni i mój mentor mówił ze do 160 mikronów lakier może być oryginalny lecz nie musi bo już widziałem malowane auta które miał wartości koło 110. Osobiście nie martwił bym się wartościami poniżej 250 mikronów. Kolega ma Fiata pandę fabrycznie obmalowaną na 200 mikronów. Ważne by auto nie było szpachlowane a to na pewno wyjdzie na mierniku![]()
Witam!! Jutro wybieram się po Alfę 156 z 99'r ! Oczywiście jadę z miernikiem. Czy ktoś może mi powiedzieć"dla totalnego laika " w których miejscach mierzyć lakier i jaka powinna być mniej więcej jego grubość?? Jeśli kupię na pewno się pochwalę!!![]()
W odniesieniu do Alfy Romeo 155 wystarczy sięgnąć do manuala i nie wypisywać bredni. Manual podaje 120-140 mikrometrów.
No i śmiac mi się chce, jak czytam w waszych wypowiedziach o jednostkach grubości powłoki poczynając od mikrometrów, przez mm, cm i kończąc na metrach.
Oczywiście można i takich jednostek używać, ale jakoś nikt z piszących nie zadał sobie trudu właściwego przesunięcia przecinka.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Do tego samochodu jadac z jakimkolwiek miernikiem to chyba tylko po to, czy czasem nie mial on w przeszlosci tzw. K.O... To wiadome, ze w tak starych samochodach moze byc cos malowane... Tu jakis baran ciagle dzwiami na parkingu dobija, tutaj moglobyc gradobicie, ktos odarl kluczem, moze jakas pilka itd... Rzecz normalna
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126