Nad nogami pasażera masz dywanik przykręcony dwoma plastikowymi śrubkami, odkręć je, zdejmij dywanik, wypnij i wepnij wtyczki, poruszaj kablami![]()
Nad nogami pasażera masz dywanik przykręcony dwoma plastikowymi śrubkami, odkręć je, zdejmij dywanik, wypnij i wepnij wtyczki, poruszaj kablami![]()
Diagnostyka i modyfikacje softów; CHIPTUNING DPF EGR VSA TVA SCR info @ marcin [ małpa ] firma.xin.pl
Dzięki Weloo!![]()
Witam
Mam problem z klimatyzacją tz jest nabita +olej a nie działa!!!!!!
Co może być przyczyną. Na podłączeniu diagnostycznym pokazało brak drugiego biegu wentylatora.
Pytanie od czego zacząć.
nie brak bo temat już jest i tam mogles to napisac
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
witam
Też mam problem z klimą.
Jest nabita a nie działa.Po podłączeniu pod komputer "brak drugiego biegu wiatraka" i co dalej............
drugi bieg ale gdzie go szukac
witam
w niedzielę pierwszy raz włączyłem klimatyzację, metaliczny szum, w ogóle nie chłodzi - no to hyc do serwisu. Ponoć szczelna, było 50 g, nabili do 430 (no to już kolejna "podręcznikowa" wartość, obok 460 i 550), włączyliśmy klimę, pochodziłą chwilę (dzień chłodny) no i jako tako było czuć, że chłodzi - "lepiej się nie da".
Tu moje pytanie, czy faktycznie zanim ostro zacznie chłodzić, mija trochę czasu? i generalnie na funkcji LO jest jednak to powietrze takie...najwyżej chłodnawe i klimy w Alfie są słabawe (13-letni Peugeot 406 z klimą robioną 3 lata temu chłodzi mocniej, focus z klimą robioną tego samego dnia w ogóle urywał dupę przy samej głowie, ciężkich odmrożeń przy dyszach można się było nabawić, a moja dziewiątka tylko "chłodnawa").
Czy może chodzi o to, że jak jest chłodny dzień (15-16 st. na zewn.) to czujnik temp. ma w nosie, że włączam LO i na pełnym ogniu nie chłodzi? Wydawało mi się, że jeśli daję LO, to choćby było 5 st. na zewnątrz, to układ działa idąc za instrukcją "pełnym swoim potencjałem"?
Proszę o podpowiedzi, bo starsze, teoretycznie mocniej zużyte auta chłodzą lepiej, niż to u mnie przebiega.
Ostatnio edytowane przez Korba ; 04-06-2013 o 21:53
ja mam problem z klimą brak drugiego biegu co dalej mam robić !?!?!?!?
hej,
odessałem czynnik z 550 do 460 i wszystko pięknie chodzi....
w premio patrzyli na mnie jak na wariata i Pan dwa razy się pytał czy chcę to zrobić?
teraz klima się nie zawiesza....![]()