Witam walcze juz dosc dlugo z moja alfa gt 16v jtd. Skuszony nadmiarem czasu w lutym chcialem przeczyscic egr,kolektor,odma,przepustnice,wezyki itp.. Po zlozeniu auto nie odpalilo. Na komputerze wyskakuje brak cisnienia na wtryskach. Po wymianie cz. cisnienia, regulatora cisnienia, cz. polozenia walu auto nadal zero reakcji. Mechan podejrzewa blokade komputera spowodowana jakims zwarciem. Auto do samego konca bylo sprawne poza strasznym kopceniem ktore skusilo mnie do czyszczenia tych rzeczy. Dowiedzialem sie od ostaniego wlasciciela ze auto jest po tunningu i ma 180koni. Moze to kopcenie moglo byc spowodowane slabym programen tunningowym. Ale moje pytanie dlaczego ten diabel nie chce odpalic po tylu roznych probach reanimacji??? Czy moze to miec zwiazek z immo jakims alarmem czy tym programem. U mechanika wyskoczyl rowniez na czerwono blad o zblokowaniu systemu sterowania auta. By moze to jest przyczyna niemznosci odpalenia??? Prosze o jakiekolwiek rady,sugestie pomocne w dalszej probie startu. Innym razem oddaje go w przyszlym tygodniu do serwisu co bedzie kosztowna sprawa zwazywszy na to ze jestem w belgii i tu go zaprowadzam do serwisu. Za samo podpiecie chca 100euro+ diagnoza+czesci no i robocizna 50euro/h. Takze ratujcie albo moze jacys chetni na zakup.