Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Temat: Montaż spryskiwaczy reflektorów

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Krisu
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    166

Domyślnie Montaż spryskiwaczy reflektorów

Witam

Panowie i Panie mam taki temat zamierzam zamontować spryskiwacze reflektorów gdyż mam zderzak i resztę instalacji poza samymi spryskiwaczami tak mi się wydaje że wszystkie bo nie wiem jak to jest podpięte. czy cały system mycia lamp jest zintegrowany z spryskiwaczem szyb? czy jest osobne sterowanie org. w ar 166 np na manetce? czy tak jak wspomniałem jest podpięte wszystko pod jedno i jak pryskacie na szybe to od razu leci na lampy?

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

I tak i nie.
    Spryskiwacze lamp nie mają osobnej manetki ale uruchamiane są wraz ze spryskiwaczami szyb przy włączonych światłach. To znaczy jak bryzgasz po szybach bez świateł to reflektorów nie myje. Jak bryzgasz po szybie przy zapalonych światłach to też bryzga po reflektorach. I po reszcie przodu też więc wcale fajnie nie jest.
    W dodatku zbiornik na płyn wyposażony jest w osobną pompkę. Inną niż ta do szyb. I to ona gibie płyn na lampy.
    Jak już się tak uprzesz to radzę od razu zrobić przekaźnik czasowy żeby to dziadostwo nie chlapało ciągle po nadkolach i masce bo szlag Cię trafi po pierwszym myciu auta.

Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    166

Domyślnie

dzieki za odpowiedz, pytam gdyz mysle o wsadzeniu HIDów o jakiejś normalnej barwie max 5000k no i te spryskiwacze musiały by się znaleźć. A masz może jakies doswiadczenie z HIDami w ar 166? da to coś czy gra nie warta swieczki? bo nie ukrywajmy 166 oswietleniem przodu nie grzeszy

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Zregeneruj lampy.

Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    166

Domyślnie

czyli darowac sobie hidy? i problemy z nimi zwiazane

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Ja w poprzedniej też miałem problem (w obecnej z resztą też). Oczywiście hid świeci mocniej ale ja wolałem mieć na legalu niż robić sobie siupę podczas kontroli jakich w naszym kraju nie brakuje. Więc wyciągnąłem lampy, umyłem, dałem natrysnąć nowy odbłyśnik na lustrach soczewki i kupiłem porządne żarówki (czyt. te co są w czołówce testów - są takie). Efekt? Powalający. Wreszcie nastała światłość. Lampy oświetlały tak dobrze jak ksenon w moim drugim aucie. Fakt że światło było trochę mniej ostre ale to zupełnie nie przeszkadzało. Widoczność była świetna. Potem sprzedałem ją i kupiłem tą co mam. Mam oryginalny ksenon ale świeci jak ślepia kotu. Reflektory do regeneracji pójdą.
    A tak poza tym gość który ode mnie kupił 166 też chciał hid ale zmienił zdanie jak zobaczył jak świecą u mnie. Do tej pory się kula i nie narzeka.
    Tak więc pamiętaj. Hid zawsze da Ci dwa razy większe natężenie światła. Ale wcale nie zaświecą dalej ani szerzej niż dobre, czyste soczewki z dobrą markową żarówką.

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Marek ma rację. Tylko regeneracja. Będziesz zadowolony. W 145 wsadziłem hidy, ale to za duzo nie dało. Lapmy do regeneracji, do środka tungsramy90% i pieknie świeciło. Teraz mam 166 z ori ksenonem i świecą gorzej niż h1 w 145. Jak będzie kasa od razu wykręcam lampy i do odnowienia...
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał gonzo Zobacz post
    Teraz mam 166 z ori ksenonem i świecą gorzej niż h1
    Dokładnie też tak mam
    Jak masz zglebione auto, czarne szyby i wydech bez tłumików to hid już Ci nie zawadzi ale jak chcesz mieć normalnie spokój i porządnie to zregeneruj lustra, kup porządne (co nie oznacza drogie) żarówki i będziesz bardzo zadowolony. W dodatku spokojny. A teraz wstawienie hida może pomóc ale nie koniecznie lub tylko niewiele.

Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    166

Domyślnie

ok , wszystko jasne koszt hidow jest jak dobrej zarowki, wiec czy w jedna czy druga strone to tragedii nie widze a macie jakiś namiar na dobra firme? jak to cenowo wyglada a nawet bardziej czasowo mnie interesuje bo bez lamp ciezko bedzie sie przemieszczac...

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Namiar na co? Hid? regeneracja? Żarówka?