Byłem dziś oglądać ta alfę. Moim zdaniem nie jest warta uwagi. Auto miało mieć oryginalny lakier o czy mnie zapewniano i być w nienagannym stanie lakierniczym. Cały przód był robiony. Do tego drzwi pasażera tylni lewy błotnik i chyba prawy też (tu pewny nie jestem miałem wątpliwości). Czujnika lakieru z pośpiechu zapomniałem ale wraz z moim wspólnikiem znamy się trochę na tym ze względu na branżę w której robimy. Gdyby komuś było mało na obu przednich błotnikach zawitała ruda. Nie oszczędziła też lewego progu. Jest również kilka sporych ubytków lakieru już rdzewiejących na innych elementach nadwozia. Na tylnej klapie na stałe była zamontowana antena CB która ładnie zdzierała lakier z wnęki klapy bagażnika więc ruda jest i tam. Przednie lampy całe matowe (jak i lakier po myjniach automatycznych). Grill lata tak że przy 160 bał bym się czy nie odpadnie. Na koniec pęknięta tylna prawa lampa i coś tam jeszcze było. W środku powycierane plastiki szczególnie przy stacyjce klamce kierowcy i schowku na desce (który otwiera się tylko przy mocniejszym jego uderzeniu). Fotele i plastiki strasznie zapuszczone ale do ogarnięcia poza roztarganym boczku fotela kierowcy. Moim zdaniem w aucie było palone co widać np po słupku kierowcy. Zapomniał bym o felgach które się już mocno utleniły i niedługo lakieru na nich nie będzie.
Co do mechaniki to klocki z tyłu do wymiany na wczoraj. Sportowy tryb przepustnicy kaput. Silnik mimo to że był ciepły trochę klekotał ale potem to ustało. Jazdy próbnej nawet nie wykonałem bo szkoda było mojego czasu. Powiedziałem sprzedawcy co myślę o jego informacjach jakie uzyskałem telefonicznie i pojechałem.
Zapomniał bym o papierach. Wygląda na to że przebieg jest ok na podstawie jakiś wydruków diagnostyki komputerowej bo w książce są wpisy chyba do 88k km. Z tego co wyczytałem w papierach z diagnostyki były jakieś problemy z przerywaniem zapłonu.
Chyba wszystko ogólnie wymieniłem.
Moim zdaniem auto nie jest warte swojej ceny i trzeba w niego sporo wpakować. Jakiegoś strasznego dzwona nie miało bo pas przedni wyglądał ok i wszystkie szyby oryginalne.
Reszty elektroniki i zawieszenia nawet nie oglądałem bo nie widziałem sensu.
Chyba wszystko

Szkoda tylko że straciłem kasę na paliwo i zamykając firmę 5h przed czasem...
- - - Updated - - -
zapomniałem dodać auto na oponach zimowych ale w ładnym stanie. Mieszek skrzyni biegów do wymiany wraz z gałką. Kierownica raczej też nadaje się tylko do obszycia.