Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Temat: Zakup AR 159 - na co zwrócić uwagę, jaki silnik ?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Evo666
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Domyślnie

farsa... igorek dołączył do forum w 10 2012 i do dzisiaj nie znalazł tematu ktory jest 4tym na forum odnosnie zakupu. lenistwo niektorych bije wszelkie mozliwe standardy...
    Ostatnio edytowane przez Evo666 ; 26-05-2013 o 09:09

igorek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Evo666 Zobacz post
    farsa... igorek dołączył do forum w 10 2012 i do dzisiaj nie znalazł tematu ktory jest 4tym na forum odnosnie zakupu. lenistwo niektorych bije wszelkie mozliwe standardy... jak to mówi klasyk " kur... ja pierd...!!!"
    Ty jak dołączyłeś do forum i od razu byłeś najmądrzejszy prawda? czytałem inne tematy, ale po pierwsze za każdym razem jest to samo, po drugie prosiłem o ŚWIEŻE opinie, jak nie rozumiecie co to znaczy to wytłumaczę:
    chodzi o to, że jeżeli kolega N, kupił auto w 2010 roku to jego opinia może się zmienić po 3 latach użytkowania auta niż opinia napisana po 2 miesiącach od zakupu.
    Trochę zrozumienia, a nie od razu najeżdżacie na mnie.
    To, że ceny tych aut spadły widać gołym okiem.
    Inna sprawa, jeżeli komuś żal d**e ściska, że kupił auto za 60-70 tyś, któe teraz kosztuje w okolicach 30...
    Jak wytłumaczycie fakt alfy, która jest wystawiona z silnikiem 1.9 150 km, w bardzo dobrym wyposażeniu w cenie 26.500 z roczną gwarancją dealera sprzedającego?

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Taka roczna gwarancja niestety jest nie do wyegzekwowania. Zerknij ostatnie posty forumowicza Tomek_krk, pisał w jednym z wątków.

Myślę, że jak przejrzysz ostatnie kilkanaście stron wątku o zakupie 159 to będziesz miał aktualną wiedzę.

Osobiście uważam, że można trafić na minę zarówno za 26 jak i 36 tys. Ale trudniej jest w drugim przypadku. Auto sprowadzone w niskiej cenie to niestety musiało być auto z dużą wadą. Inna sprawa, że w 159 może się wydarzyć sporo drogich awarii (każda liczona w 1000 zł) i spokojnie 10 tys można wydać po zakupie przez pierwszy rok na eksploatację i usuwanie awarii.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Randall
    Auto
    159 1.9JTDm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał igorek Zobacz post
    Inna sprawa, jeżeli komuś żal d**e ściska, że kupił auto za 60-70 tyś, któe teraz kosztuje w okolicach 30...
    Jak wytłumaczycie fakt alfy, która jest wystawiona z silnikiem 1.9 150 km, w bardzo dobrym wyposażeniu w cenie 26.500 z roczną gwarancją dealera sprzedającego?
    Niektórzy trochę zrozumienia wykazali i świeżą opinię dostałeś, a teraz wyjeżdżasz ze ściskaniem dupy bo nie jest ona taka jakbyś chciał? Koledzy i ja sam nie piszemy tego żeby Ci zrobić na złość, ale po to by Ci pomóc. Bez powodu one tak tanie nie są.

tdz77
    Gość

Domyślnie

Ja mam propozycję - kup jedno z tych najtańszych na rynku (w końcu każde ktoś kupuje), ale podejdź do sprawy rzetelnie - załóż wątek na forum i opisuj co jakiś czas swoje wrażenia/naprawy/koszty/satysfakcję z zakupu.
    Jeśli podejdziesz do sprawy uczciwie - może przekonasz się do naszej racji, a może zasiejesz w nas garść wątpliwości? Kto wie.

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał igorek Zobacz post
    Ty jak dołączyłeś do forum i od razu byłeś najmądrzejszy prawda? czytałem inne tematy, ale po pierwsze za każdym razem jest to samo, po drugie prosiłem o ŚWIEŻE opinie, jak nie rozumiecie co to znaczy to wytłumaczę:
    chodzi o to, że jeżeli kolega N, kupił auto w 2010 roku to jego opinia może się zmienić po 3 latach użytkowania auta niż opinia napisana po 2 miesiącach od zakupu.
    Trochę zrozumienia, a nie od razu najeżdżacie na mnie.
    Kolego... ceny aut zawsze spadają ale nie aż tak, żeby teraz wyrwać w takich pieniądzach alfy które Ty podałeś w linkach ( w stanie bez zastrzeżeń ).
    To jest proszenie się o kłopoty i szukanie "okazji".
    26 500 z silnikiem 150KM z bardzo dobrym wyposażeniem z roczną gwarancją - tylko:
    - który rocznik ? - 2005 to się zgodzę jak jest fura w dobrym stanie to tyle będzie kosztowała
    - jak jest 2007 to jedź i oglądaj ale bądź k... czujny ! I niech Cię nie zwiedzie że to JAKIŚ dealer i daje JAKĄŚ gwarancję ( widziałeś warunki tej gwarancji? czytałeś? dopytywałeś? ). Jedź z lakiernikiem i może z kimś kto ma obecnie taki model i po przejechaniu się będzie mógł coś powiedzieć ( podepnie FES też ).
    Lakiernik obczai czy było tak wstawianych ćwiartek, progów czy też nie był wymieniany kompletny przód.

Powodzenia w szukaniu

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

igorek
    Gość

Domyślnie

Dziekuję, za niektóre rzetelne odpowiedzi.
    Nie szukam auta z 2007 czy 2008 roku w takiej cenie. Te przykłady, które podałem mnie zdziwiły dlatego zapytałem o opinie.
    2005 czy 2006 rok mi zupełnie wystarczy, nie potzrebuje navi czy innych superbajerów. Auto z tego roku z kilmą mi wystarczy i wiem, że w tej cenie można dobre auto kupić. Kpienie i nabijanie się nie jest tutaj na miejscu jak to było na 1 str. Takie zachowanie nie pasuje do forum alfaholików, może i jestem tutaj niedługo, ale śledze to forum od dłuższego czasu.

Dodam jeszcze mały przykładzik, moją pierwszą Alfę (156 1.8TS + pełna sekwencja) kupiłem za niecałe 2 tyś. troszkę pogrzebałem, kupiłem pompę paliwa za 50 zł i jeżdziłem bez najmniejszych problemów ponad pół roku, sprzedałem do dostałem służbowe. Ale dało się !

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

no to jak sie dalo bez naszej pomocy kupic 156 za 2 tys to smialo kupuj 159 za 15 tys.Nie musisz nas pytac bo po co

igorek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    no to jak sie dalo bez naszej pomocy kupic 156 za 2 tys to smialo kupuj 159 za 15 tys.Nie musisz nas pytac bo po co
    Pisałem już tutaj o grzeczności ale widzę, że do kolegi Czarny nie dociera co się pisze...
    Może koledze kredkami narysować, widocznie zatrzymał się z rozwoju na tym etapie, że w ten sposób zrozumie...

Nadal licze na kolejne rzetelne odpowiedzi i podpowiedzi.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

narysuj mi tylko woskowymi OK.Bylem gdzies niegrzeczny??