Podejrzewam, że możliwość jest, ale nikt tego nie potrafi![]()
Podejrzewam, że możliwość jest, ale nikt tego nie potrafi![]()
2021 Giulia Veloce Ti Trofeo White
ex:
2018 Giulia Veloce Misano Blue
2006 159 SW Blu Oltremare
Tez mnie to zastanawia, otworzyć z pilota mogę, zamknąć nie. Ja mam rocznik 2007, wiec chyba nie tylko poliftowe mają to wyłączone.
W mojej 2007 zamyka i otwiera z pilota, za to nie mruga dioda w drzwiach.
wedlug mnie stwierdzenia ze dla bezpieczenstwa usunieto funkcje domykania to jakas bzdura.Ostatnio sprawdzilem co sie dzieje podczas zamykania szyby gdy podlozymy reke...i co szyba zatrzymuje sie i opada szybko w dol.
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
według mnie jeżeli jest to dyrektywa z UE to nic w tym dziwnego że bzdura została w życie wprowadzona.
ale zauwazylem ze pisza coniektorzy forumowicze ze w poliftowych 9 dziala im to i to wiec o co kaman bo nie rozumiem??
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
może gdzie co nie halo jestnp taki błąd już podczas produkcji że np tego nie wgrali w komputer poprostu
takie rzeczy się zdarzają
![]()
u kolegi ma końcówke 07 jeszcze przed liftem i też to nie działa zamykanie a moja 06 i normalnie
ja mam natomiast inne pytanie bo uszkałem tego ale nigdzie na forum o tym nie wspominaliście. Jak to możliwe że przy zamkniętym aucie z pilota jak mam szyby otwarte moge swobodnie sięgnąć ręką do środka i otworzyć tylko dane drzwi ?? kurde to troche dziwne bo ktos szybe wywali i normalnie auto otwiera :/ a np w fabii od mamy zamknięcie drzwi z pilota powoduje że klamki w środku robią się "miekkie" i drzwi za chiny nie otworze :/ coś mam nie tak?? czytalem gdzieś jakiś "safe look" w książce ale nie działa mi to nawet jak zamykam tak jak tam jest napisane 2 razy na zamykanie
Safe lock to chyba dotyczy drzwi z tylu.
--
Nie mialem racji, instrukcja faktycznie mowi o takiej funkcji, dzialajacej na wszystkie drzwi w samochodzie, jednak jest ona opcjonalna, wiec nie kazda Alfa bedzie w nia wyposazona.
Ostatnio edytowane przez Falcon40 ; 31-05-2013 o 15:48
W mojej Alfie '06 działa i domykanie i otwieranie szyb. Jeszcze muszę spróbować czy szyba zatrzyma się gdy podłoże rękę. W roli ręki wystąpi ogórek![]()