Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Rowerzysta Avatar SebaStol
    Mieszka w
    Łódź/Almelo
    Auto
    159 SW 1.9 jtdm 16V 150 KM

Domyślnie

dla odmiany benzynka 1.8 za 3500 euro:

http://www.schadeautos.nl/auto.php?i...ult=63&pag=dsa

chłodnica przestawiona, ale cała
    Ostatnio edytowane przez SebaStol ; 10-06-2013 o 14:03

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Panowie (i Panie) - może nie dokładnie w temacie, ale też nie całkowity OFFTOP - otóż mimo upływu czasu AR 159 jest ciągle obiektem dużego zainteresowania na naszym rynku, co miałem okazję osobiście zaobserwować w miniony weekend. Otóż byłem na weselu kolegi, którego wiozłem do ślubu białym Hummerem H3 z motorem V8 (co oznacza mniej więcej tyle, że przy ruszaniu robi tyle zadymy, że wszyscy dookoła się obracają, mimo że auto nie przyspiesza jak szalone). I owszem, pod domem weselnym mnóstwo gości podpytywało o Hummera - o spalanie, moc itd. - oglądali go w środku, niektórzy się przejechali... Była sesja fotograficzna itp. rzeczy. Ale w nocy kolega zabrał Hummera, a podstawił mi moją AR - i co się okazało? Zainteresowanie Hummerem to po prostu nic przy tym, co się działo gdy na parking podjechała AR I powiem szczerze, że wiele osób przestaje kojarzyć markę z awaryjnością, a mówią już jedynie o zajebistym designie przodu, pięknych fotelach (mam "przedliftową" skórę), kokpicie skierowanym w stronę kierowcy itd. Wydaje mi się, że 159-tce udało się przełamać złą opinię marki, a zainteresowanie autem rośnie. I to bardzo mocno. I co najmniej dwoje z gości, którzy oglądali moje auto stwierdziło, że ich następnym autem będzie właśnie 159

Reasumując - Ci którzy kupią 159 muszą się liczyć z zainteresowaniem przechodniów
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Franek Strzelba Zobacz post
    Reasumując - Ci którzy kupią 159 muszą się liczyć z zainteresowaniem przechodniów
    No to teraz powiem Ci, że wrażenie jakie wywiera 159 jest niczym w porównaniu z wrażeniem wywieranym przez Lancię Delta...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    przez Lancię Delta
    Nie no bez przesady.Delta jest atrakcyjna,ale gdzie jej tam do 159.

Franek masz 100% racji,ludziom 159 bardzo się podoba.Ilekroć jestem na myjni,zawsze ktoś podejdzie,podpyta,nawet często sa zainteresowani w temacie kupna 159: " jak się jeździ", " jakie silniki" ," ludzie pewnie oglądaja się" , " nie psuje sie ?" to takie najczęstrze pytania.

Tak czy siak,wypucowana 159 robi większe wrażenie niż nowe audi czy bmw obok. Do miejsca mojej pracy zajeżdżaja rózne auta pokroju bogatych limuzyn czy suvów,a i tak najczesciej ludzie pytają o tego "białego"

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 159 8V 120 km

Domyślnie

Cytat Napisał SebaStol Zobacz post
    dla odmiany benzynka 1.8 za 3500 euro:

http://www.schadeautos.nl/auto.php?i...ult=63&pag=dsa

chłodnica przestawiona, ale cała
    Przód według mnie był ciągniety dlaczego zderzak nie pękł albo chociaż nie został tam gdzie chłodnica, zderzak idzie prosto ładnie a chłodnice wywaliło w silnik chyba że gdzieś dołem dostało. Szukaj auta pukniętego w tył mniejsze ryzyko. No i dlaczego sie poduszka nie otworzyła się pytam chłodnice prawie urwało a tu nic ;d

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

nawiazujac to posta Franka pamietam jak kiedys zatrzymalem sie pod jednym z urzedow w Dębicy zeby podpiac cb,a podjechal gosc i pyta czy chce sprzedawac bo tam podjezdzaja zeby zdjecia porobic do sprzedazy.Odpowiedzialem mu, ze absolutnie.Cos tam popytal i odjechal swoim fokusem z lekko spuszczona glowa

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

No to teraz powiem Ci, że wrażenie jakie wywiera 159 jest niczym w porównaniu z wrażeniem wywieranym przez Lancię Delta...
    Kategorycznie się z tym nie zgadzam Wiadomo, że o gustach się nie dyskutuje, ale dla mnie ta Lancia jest....brzydka. Nie podobają mi się tylne światła, ogólnie cały tył, ten grill z przodu też nieciekawy... na plus zdecydowanie wnętrze auta Porównując cenę do jakości i wyglądu wybieram AR 159!

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

ssang yong rodius też wywiera na przechodniach wrażenie , co nie świadczy że jest ładny
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Rowerzysta Avatar SebaStol
    Mieszka w
    Łódź/Almelo
    Auto
    159 SW 1.9 jtdm 16V 150 KM

Domyślnie

do wrażeń wywoływanych przez nietuzinkowe samochody dodam wrażenie jakie wywiera Lancia Thesis

Użytkownik Pirat drogowy Avatar m!ke
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR159 2.4 Q4

Domyślnie

Właśnie też to zauważyłem. Delte miałem na tydzień. Alfe mam dwa lata. Więcej ludzi zaczepiało mnie pytając o Lancię.