Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Brak mocy ponownie:(

slawek1988r
    Gość

Domyślnie Brak mocy ponownie:(

Witam ponownie. Dzięki wam mam rozwiązany pierwszy problem z brakiem mocy. Teraz jest znowu to samo Może opisze wszystko po kolei co się dzieje i co wymieniałem.
    Zaczęło się od braku mocy z racji tego że miałem taki przypadek wymieniłem czujnik doładowania turbiny lecz to nic nie pomogło, zostały wymienione wężyki ciśnieniowe od turbiny, wymieniłem przepływkę i nic to nie dało postanowiłem sprawdzić turbinę odkęciłem węże od turbiny ten wirnik co tam jest niema żadnego luzu, nie mam dalszych pomysłów co robić teraz objawy się pogorszyły obroty normalnie kręcą do ponad 5 tys. lecz wydobywa cię mocno czarny dym z tłumika na zmianę z szarym, samochód nie ma mocy, rozpędza się strasznie wolno a na 4 i piątym biegu prawie w ogóle, tak jakby w ogóle turbina się nie włączyła <wiem że działa cały czas> jakieś pomysły co mogło się stać?? Dodam chyba to co najważniejsze mój samochód to AR 156 1.9JTD 110 koników dodam jeszcze że zamontowany jest chip. W razie potrzeby mogę podłączyć pod komputer i wszystkie parametry podać tylko proszę o wyjaśnienie jak to zrobić

ViP Rowerzysta Avatar b.piotrus
    Mieszka w
    Otmuchów
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD, Mazda CX-7 2,3

Domyślnie

Rozwiń, co oznacza- zamontowany chip? Masz zrobiony program- jakiś wykres z hamowni, zamontowanego boxa, czy też jakieś inne ustrojstwo.
    Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,

Użytkownik Ogier Avatar feuerland
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0TS 99/00

Domyślnie

Kolego pierwsze co to powinieneś podłączyć auto pod kompa a nie wymieniać "na oko". Poza tym boxem który jest podejrzany, przychodzi mi na myśl lewe powietrze czyt. dziura w dolocie. Sprawdz rury od turbo do IC i dalej do przepustnicy.

slawek1988r
    Gość

Domyślnie

Rury wszystkie są całe sprawdzane dokładnie. mam tylko dziury na tym plastiku co jest nad przepływomierzem nie wiem czy to ma jakiś wpływ bo te dziury są już ponad rok. ten chip to jest jakiś box. Niewiem co to jest dokładnie bo jak dwa lata temu kupiłem samochód to już to było.

- - - Updated - - -

mam jeszcze jedno pytanie jak w programie FiatEcuScan zroić test zaworu overboost?? niestety nie tłumaczy mi na polski testów i niewiem jak to zrobić.

- - - Updated - - -

dodam jeszcze że wąż od ic do przepustnicy podczas dodawania gazu nie robi się twardy a chyba powinien??

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Jak masz dziurawy dolot to ciągnie lewe powietrze, a i pewnie przepływomierz to złom. Na poczatek to wymontuj box'a
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)