Witam ponownie. Dzięki wam mam rozwiązany pierwszy problem z brakiem mocy. Teraz jest znowu to samoMoże opisze wszystko po kolei co się dzieje i co wymieniałem.
Zaczęło się od braku mocy z racji tego że miałem taki przypadek wymieniłem czujnik doładowania turbiny lecz to nic nie pomogło, zostały wymienione wężyki ciśnieniowe od turbiny, wymieniłem przepływkę i nic to nie dałopostanowiłem sprawdzić turbinę odkęciłem węże od turbiny ten wirnik co tam jest niema żadnego luzu, nie mam dalszych pomysłów co robić
teraz objawy się pogorszyły
obroty normalnie kręcą do ponad 5 tys. lecz wydobywa cię mocno czarny dym z tłumika na zmianę z szarym, samochód nie ma mocy, rozpędza się strasznie wolno a na 4 i piątym biegu prawie w ogóle, tak jakby w ogóle turbina się nie włączyła <wiem że działa cały czas> jakieś pomysły co mogło się stać?? Dodam chyba to co najważniejsze mój samochód to AR 156 1.9JTD 110 koników
dodam jeszcze że zamontowany jest chip. W razie potrzeby mogę podłączyć pod komputer i wszystkie parametry podać tylko proszę o wyjaśnienie jak to zrobić
![]()