Strona 23 z 418 PierwszyPierwszy ... 13141516171819202122232425262728293031323373123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 4180

Temat: Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    Morbob jeżeli jest lakier w super stanie to tylko rekawica CarPro,
    No nie tylko bo jest jeszcze oprócz CarPro podobna rekawica Artemis i Carbon Collective

Szampon polecam Duragloss 901 ale fajna jest też presta sudzz(chyba tak) i tańsza,
    A jeszcze tańszy i wcale nie gorszy jest SG Strawberry Car Shampoo niecałe 60zł za 5l. Przesiadłem się na niego bezpośrednio z Duraglossa 901 i jestem zadowolony. Drugi raz nie dałbym 150zł za galon Duraglossa co prawda szampon jest świetny ale nie przy takiej cenie i to za 3,8 litra a nie 5l jak SG.

ale do zamaskowania rys wziął bym AF Tripple i na to dał Nattysa
    Tylko od razu trzeba zaznaczyć, że Nattys na Tripple nie posiedzi za długo jak ktos lubi co 3-4 tygodnie woskować to ok ale jak nie to średnia kombinacja. Przy lakierze w tym stanie* gdzie nie trzeba wiele maskować to ja bym walnął Dodo Juice Lime Prime i na to Colli. Trwałością zmiażdży Nattysa + Tripple kilkukrotnie, a wizualnie to może będzie 3% różnicy które i tak mało kto zauważy

* co do stanu to Morbob foto robione zaraz po odebraniu auta? Jak tak to przemyj je IPA bo nie wiadomo czy po korekcie lakiernik robił inspekcje czy tylko przepolerował i na tym zakończył robote. Może sie okazać, ze jak dokładnie przemyjesz lakier alkoholem i wymyjesz resztki pasty to wyjdą hologramy.
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 22-06-2013 o 13:09

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jondi
    Auto
    brak

Domyślnie

dodo i coli nie zawsze idą w parze sa inne cleanery lepsze pod syntetyk ja bym na dodo dał wosk dodo tester kupisz za 30zł i na spory czas Ci starczy a potrafi on wytrzymać naprawdę 3 miesiące (tyle siedział na moim aucie po korekcie potem sam się go pozbyłem)

Nattys fakt daje niesamowity wet look ale jak już kolega pisał jego trwałość jest kiepska

co do coliego ja osobiście z syntetyków bardziej lubię pracować na FK

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Pływak 3% różnicy ? No nie wiem moim zdaniem różnica w efekcie bd większą , wosk naturalny a syntetyczny to jest różnica,rację masz że trwałość bd nieporywnywalan na korzyść coliego,ale efekt wiz bd napewno lepszy po nattysie niż tylko 3% ,co do szampono ,nie wypowiedziqlem sie na temat SG bo nie uzywalem ,ale opinię są o nim dobre,nwm jak wy ale ja bym brał na lato tylko woski naturalne i może nowet woskowac auto co 3-4 tyg,na zimę tylko coli albo hitemp

Edit:chyba że chodziło Ci o 3% na lakierze pi korekcie(ja zrozumiałem że na każdym lakierze),jeżeli chodziło Ci o lakier po korekcie to zwracam honor,bo po korekcie efekt nawet wosk za 12 zł z marketu da
    Ostatnio edytowane przez Damian156JTD ; 22-06-2013 o 15:30

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał Jondi Zobacz post
    dodo i coli nie zawsze idą w parze sa inne cleanery lepsze pod syntetyk ja bym na dodo dał wosk dodo tester kupisz za 30zł i na spory czas Ci starczy a potrafi on wytrzymać naprawdę 3 miesiące (tyle siedział na moim aucie po korekcie potem sam się go pozbyłem)
    Ja kiedys stosowałem DJ LP pod Colli i imo było ok. Fajny zestaw ale już sporo drozszy to może byc jeszzce Lusso oro wosk + cleaner

Nattys fakt daje niesamowity wet look ale jak już kolega pisał jego trwałość jest kiepska
    Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    Pływak 3% różnicy ? No nie wiem moim zdaniem różnica w efekcie bd większą , wosk naturalny a syntetyczny to jest różnica,rację masz że trwałość bd nieporywnywalan na korzyść coliego,ale efekt wiz bd napewno lepszy po nattysie niż tylko 3% ,co do szampono ,nie wypowiedziqlem sie na temat SG bo nie uzywalem ,ale opinię są o nim dobre,nwm jak wy ale ja bym brał na lato tylko woski naturalne i może nowet woskowac auto co 3-4 tyg,na zimę tylko coli albo hitemp

Edit:chyba że chodziło Ci o 3% na lakierze pi korekcie(ja zrozumiałem że na każdym lakierze),jeżeli chodziło Ci o lakier po korekcie to zwracam honor,bo po korekcie efekt nawet wosk za 12 zł z marketu da
    Nie mam lakieru w stanie idealnym. Mimo iż ma dwa lata to zwykły czarny lakier Nero 601 ma juz troche hologramów i swirli bo nowe lakiery są mega miekki, a na czarnym wszystko od razu widać. Dlatego też zawsze stosuje glaze pod wosk, zeby te drobne niedoskonałości zamaskować. Mnie z nóg nie zwalił Wet u mnie był na poziomie Colli dlatego Nattysa odsprzedałem koledze z forum bo mając w zestawi Colli i Nattysa to bym ich nigdy nie zużył i jeden lub drugi by się marnował. Naczytałem się właśnie na KA jaki to super wet look jest po Nattysie i się rozczarowałem. Nie jest to w żadnym wypadku zły wosk wręcz przeciwnie bo fajnie pachnie i latwo się go nakłada ja po prostu po lekturze KA nastawiłem sie na dużą różnicę wizualna względem Colli, a ta jest minimalna i gdybym na jedne drzwi nałożył Colli, a na drugie Nattysa to osoba nie siedząca w detailingu stwierdziła by, że różnicy nie ma, a żebym wybrał wosk który wytrzymuje 1 miesiąc zamiast 3 to ta różnica musiała by być naprawdę spora. Na razie zostaje przy Colli jak mi sie skończy wtedy będę szukał dalej Jak ktoś lubi co niecały miesiąc sobie powoskowac auto może spokojnie brać Nattysa, a jak woli to roić zadziej to niestety musi brać coś innego.
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 22-06-2013 o 18:49

Użytkownik Romeo Avatar Morbob
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Wrocław
    Auto
    GT 3.2 V6 2004

Domyślnie

Mi takie dokładne pucowanie autka daje dużo frajdy więc nie przeszkadza mi to, że Nattys na BH będzie któtko siedział. Chce sprawdzić efekt tego. Co do reszty to kupię coś z tego co wymieniliście - zobacze jak cenowo itp.

Powiedzcie mi jeszcze jaką glinke kupić i jak osuszać auto.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Glinka obojętnie byle nie twarda kilka stron wstecz jedną polecałem. Do osuszania polecam ręcznik waflowy albo ręcznik Fluffy.

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał Morbob Zobacz post
    Mi takie dokładne pucowanie autka daje dużo frajdy więc nie przeszkadza mi to, że Nattys na BH będzie któtko siedział. Chce sprawdzić efekt tego. Co do reszty to kupię coś z tego co wymieniliście - zobacze jak cenowo itp.

Powiedzcie mi jeszcze jaką glinke kupić i jak osuszać auto.
    Będziemy robić sesje i woskować razem

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Pływak możliwe że masz rację ,nie uzywalem ani tego ani tego wosku , podpieram swoje opinię jedynie wiedzą z KA , sądzę że masz rację ponieważ miałeś styczność z tymi woskami i siedzisz w tym temacie dłużej , wiec nie bd sie z Tobą negocjował bo ja 90% bd miał rację ,lecz w efekcie jest ważny też kolor no i przygotowanie pow,może jeżeli ktoś słabo przygotował pow twierdził że coli tylko siedzi a nie wygląda.

Morbob , glinka taka żeby szkód nie naronic , ja tylko jedną przetestowalem od CarPro , ręcznik fluffy chyba najbardziej polecamy ,albo od CG Max coś takiego.Tak jak pisałem możesz wsiąść też pod uwagę AF Triplle

- - - Updated - - -

Pływak możliwe że masz rację ,nie uzywalem ani tego ani tego wosku , podpieram swoje opinię jedynie wiedzą z KA , sądzę że masz rację ponieważ miałeś styczność z tymi woskami i siedzisz w tym temacie dłużej , wiec nie bd sie z Tobą negocjował bo ja 90% bd miał rację ,lecz w efekcie jest ważny też kolor no i przygotowanie pow,może jeżeli ktoś słabo przygotował pow twierdził że coli tylko siedzi a nie wygląda.

Morbob , glinka taka żeby szkód nie naronic , ja tylko jedną przetestowalem od CarPro , ręcznik fluffy chyba najbardziej polecamy ,albo od CG Max coś takiego.Tak jak pisałem możesz wsiąść też pod uwagę AF Triplle

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Jak dla mnie wypowiadanie się o sprzęcie którego się nie używało przy kosmetyce to trochę porażka
    Jak sobie poczytasz KA to się okaże, że każdy o tym samym ma inną opinię.

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Ale chodzi o to że uzywalem woskow naturalnych i syntetycznych wiec wiem jaka jest różnica , hitemp jest bardzo podobnym woskiem do coliego