50/50 niestety nie będzie, bo specyfiku do wnętrza używam regularnie. Zdjęcie moim zdaniem wiernie oddaje wygląd wnętrza, czyli jest delikatny połysk, wyraźny kolor, ale nie świeci się jak psie jaja.
![]()
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
a myślałem ze temat sie nie przyjmie![]()
przyjął się doskonale Damian![]()
kiedyś używałem sonaxa do deski - kokpit błyszczący, ale bez sylikonu. Pozostawiał taką głęboką czerń, ale na początku trochę błyszczałpo dwóch dniach przestawał błyszczeć, ale ogólnie dość krótko trzymał...
PB NL na początku moim zdaniem też trochę błyszczy jak przetrzesz szmatką to efekt schodzi i jest taki półmat , ale efekt bardzo fajny no i zapach na +, co do tego sonaxa to efekt![]()
to było to: http://sonax.bialystok.pl/p,sonax_kokpit_nablyszczajacy__bez_silikonu,158,80 .html
W sumie zastanawiam się czy do niego nie wrócić... Efekt utrzymywał się do 3 tygodni. Może nie był tak wydajny - na trzy aplikacje starczało, ale ogólnie najlepiej mi pod pasował do faktury plastikówAplikacja za pomocą gąbki i później przepolerowanie fibrą
![]()
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
No więc Panowie chciałbym trochę popracować nad moim autem, kolor to Nero Provocatore. Czytam i czytam sporo tematów o kosmetykach tutaj jak i na forum kosmetyka aut i ułożyłem coś takiego:
pianownica jako ze nie mam dostępu do karchera myślałem nad przerobionym Marolexem lub Epocą chyba że jakoś nadzwyczajnie warto dopłacić do Glorii
ręcznik: SHOWCARSHINE FLUFFY
rekawica:CAR PRO WOOL WASH MITT
piana: VALETpro Advanced Neutral Snow Foam
szampon: Shiny Garage Strawberry Car Shampoo
glinka: VALETpro YELLOW CLAY BAR
cleaner: DODO JUICE LIME PRIME
wosk: DODO JUICE PURPLE HAZE 30 ML
+ do tego pady Megsa do nakładania
Czy taki zestaw wystarczy na początek zabawy w detailing?? Jaki QD wybrać do tego aby odświeżyć lakier po myciu?? Co można zmienić w tym zestawie, może jest coś innego trwalszego/lepszego itd.
I teraz pytanie odnośnie kolejności działań na aucie:
1. Spłukanie auta
2. Piana
3. Spłukanie
4. Mycie
5. Wycieranie
6. Glinka
7. Mycie
8. Wycieranie
9. Cleaner
10. Wosk
Czy ta kolejność jest dobra?? Za wszelkie sugestię z góry dzięki.