do mnie przyjdzie pewnie po weekendzie. Jakbyś dostał wcześniej, to daj znać czy coś pomogło
do mnie przyjdzie pewnie po weekendzie. Jakbyś dostał wcześniej, to daj znać czy coś pomogło
Tak sobie wymyślam, że może to i ma sens. Jeśli wylączony programowo zawór zatrzymuje się w pozycji nie całkiem zamkniętej, albo i tak coś tam przepuszcza, to wskazówka może się wychylić, bo przecież nadciśnienie mierzymy w kolekotrze, zaraz za erg. W takim wypadku pełne i szczelne zaślepienie powinno rozwiązać problem calkowicie, ale to tylko gdybanie. Życie i praktyka mądrzejszych wyjaśni sytuację.![]()
Zaślepimy, zobaczymy...
Ja mam wywalony proramowo EGR i niemam zadnej zaslepki,wskazowka na 0,niezamula,czy to blad ze niemam zaslepki?
kurde, nie wiem w którym to temacie czytałem, ale pisał to ktoś z naszych forumowych speców. Coś tam było o nieszczelności jak nie ma zaślepki.
EDYCJA:
znalazłem, pisał Tomek_KRK
Napisał losdamianos
Tomek, żadnej blachy nie włożyłem a to źle?
Załóż, bo jak masz nie do końca domknięty, albo nieszczelny EGR, to auto będzie zmulone i może mieć dziwne objawy podczas jazdy.
Ostatnio edytowane przez Damianosl ; 06-07-2013 o 18:58
@klimucho @adolvo.. Zaślepka nie pomoże na wskazówkę ale oczywiscie warto zaślepić. Różnica w doładowaniu jest delikatna. Na pewno nie taka jak miał misiek (pierwsza kreska czyli +200mbar), wynosi średnio 30-60mbarów i tylko na jałowym. Po wyłączeniu EGR'a ze względu na zmienione położenie przepustnicy jednym się delikatnie unosi drugim nie .
Jeżeli mielibyście nieszczelny EGR to ciśnienie było by mniejsze.
Zaślepka EGR po usunięciu jest zalecana ale nieobowiązkowa.
Ostatnio edytowane przez maly_777 ; 06-07-2013 o 19:31
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
a jak ktoś ma nie szczelność na klapach to też boost spada
Oczywiście. Każda nieszczelność w układzie dolotowym (rury, ic, egr, klapy) powoduje spadek mierzonego ciśnienia doładowania, a nie wzrost
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Witam wszystkich,
U mnie tez pojawil sie problem z czujnikiem doladowania. Wskazowka odchylila sie z poziomu 0. Duzo nie myslac kupilem nowy czujnik Boscha na allegro. Jednak po przeczyszczeniu starego okazalo sie ze odczyt wrocil do normy)) Wiec mam teraz do sprzedania ten zakupiony czujnik...oczywiscie na gwarancji. Ktos chetny? Jest to do przedlifta nr: Bosch 0281002437. Mnie kosztowal dokladnie 250 zl. Sprzedam za 150+przesylka. Prosze pisac na priva.