Strona 49 z 418 PierwszyPierwszy ... 39404142434445464748495051525354555657585999149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 4180

Temat: Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

U mnie do łask wrócił Turtle Wax koloryzujący , dzisiaj przy lekkim ogarnianiu auta pojechałem nim maskę bo ma trochę odprysków i zawsze coś zamaskuje , tak pojechałem że z maski zrobiło się pół auta i powiem że naprawdę daje fajną śliskość lakieru i dobry efekt , fakt ze na aucie leży Gold Class , ale i tak na dniach bd kładł Trippla i na to Blue Velvet , więc pozwoliłem sobie na takie odświeżenie lakieru TW
    http://s1.zmniejszacz.pl/113/imag0615__586673.jpg

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Krusz Zobacz post
    Będziemy jeszcze z tematem walczyć, wg. mnie sposób aplikacji plus ew. inne czyzczenie powinien zaradzić.
    sposób aplikacji ? ale niby jak inaczej jeszcze można ?
    psikane wczoraj bezpośrednio na deskę i rozprowadzane fibrą
    psikane na fibrę i rozprowadzane na deskę
    nawet padem też rozprowadzałem
    dzisiaj rano - nadal nie ma jednolitej powłoki / odcienia ( widoczne miejsca o innym odcieniu ) , lekka poprawa może i jest ale na pewno nie ma efektu "super" wartego wydawania 50zł na środek do deski który jednak nie robi tego co miał robić
    i tak jak pisałem wcześniej - nie skreślam środka ogólnie bo może u innych na innych deskach jest super ale u mnie absolutnie środek nie zasłużył na swoją cenę

ale jak coś zaradzicie ( bo pisałeś "będziemy" ) to chętnie sprawdzę a tym czasem meguiars natural shine dostaje u mnie wakacje i nie będzie używany :-)

- - - Updated - - -

p.s.
    ja nie wiem , ja się nie znam :-)

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jondi
    Auto
    brak

Domyślnie

odnośnie wosków Dodo są bardzo fajne i trwałe. Mi na cougarze trzymał 3 miesiące i potem ja go zmyłem mam 3 ich woski i są bardzo przyjemne. małe opakowanie do dobre wyjście bo starczy spokojnie na 7-8 razy jak ktoś ma doświadczenie

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    50zł na środek do deski który jednak nie robi tego co miał robić
    i tak jak pisałem wcześniej - nie skreślam środka ogólnie bo może u innych na innych deskach jest super ale u mnie absolutnie środek nie zasłużył na swoją cenę
    Chodzi o to, że to nie wina środka, bo na tej desce kilka różnych zachowuje się tak samo. Może to być coś dziwnego ze strukturą samej deski/tego co pod nia (klej czy cokolwiek), trzeba pokombinować. Piszę będziemy bo sam nie mam GTy a testowaliśmy u kolegi

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Użytkownik Pirat drogowy Avatar stecek
    Mieszka w
    Namysłów / Wrocław
    Auto
    Była: 147 FL, Giulietta 2.0 JTDm Jest: Gje Te klekot

Domyślnie

Już wcześniej polecany przez moją skromną osobę CG NSD (chemical guys natural shine dressing) w opisach produktu często można znaleźć że jest niby do opon ale tam średnio w moim odczuciu się sprawdza. Używam go do wszystkich plastików. Testowane na własnym GT i nie ma mowy o żadnych smugach itp
    Przed aplikacją CG poszło APC 1:5 spryskałem fragment szczotka do skóry i dokładnie szorowałem fragment po fragmencie. Po wyczyszczeniu całej deski mikrofibra i miska wody.
    MF mocze wyciskam na maxa i taką wilgotną przecieram deskę i powtarzam tą czynność aż pozbędę się całego APC. Jeżeli wydaje mi się że już cały nadmiar APC ściągnięty wilgotną MF biorę nową wodę i nową MF moczę i jeszcze raz dla pewności przecieram cały kokpit. Dopiero teraz CG NSD na słoneczko megsa i kolistymi ruchami raz koło razu żeby przejść nie zrobić wcieram jedną bardzo cienką warstwę(podkreślam cienką). Czekam chwile (około 15 min) i poleruje czystą i suchą MF. Jeżeli efekt jest ok to zostawiam, w moim przypadku plastiki żeby odżyć po poprzednim właścicielu potrzebowały jeszcze dwie cienkie warstwy. Przez pierwsze dwa dni może być lekki połysk ale zapewniam że ustępuje i pozostaje taka satyna, widać że plastik jest bardziej żywy ale nie ma efektu Plaka. Obiecałem komuś już w tym temacie że porobię foty ale nie da się tego tak łatwo uchwycić.

Użytkownik Rowerzysta Avatar abir1
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Cytat Napisał stecek Zobacz post
    Już wcześniej polecany przez moją skromną osobę CG NSD (chemical guys natural shine dressing) w opisach produktu często można znaleźć że jest niby do opon ale tam średnio w moim odczuciu się sprawdza. Używam go do wszystkich plastików. Testowane na własnym GT i nie ma mowy o żadnych smugach itp
    Przed aplikacją CG poszło APC 1:5 spryskałem fragment szczotka do skóry i dokładnie szorowałem fragment po fragmencie. Po wyczyszczeniu całej deski mikrofibra i miska wody.
    MF mocze wyciskam na maxa i taką wilgotną przecieram deskę i powtarzam tą czynność aż pozbędę się całego APC. Jeżeli wydaje mi się że już cały nadmiar APC ściągnięty wilgotną MF biorę nową wodę i nową MF moczę i jeszcze raz dla pewności przecieram cały kokpit. Dopiero teraz CG NSD na słoneczko megsa i kolistymi ruchami raz koło razu żeby przejść nie zrobić wcieram jedną bardzo cienką warstwę(podkreślam cienką). Czekam chwile (około 15 min) i poleruje czystą i suchą MF. Jeżeli efekt jest ok to zostawiam, w moim przypadku plastiki żeby odżyć po poprzednim właścicielu potrzebowały jeszcze dwie cienkie warstwy. Przez pierwsze dwa dni może być lekki połysk ale zapewniam że ustępuje i pozostaje taka satyna, widać że plastik jest bardziej żywy ale nie ma efektu Plaka. Obiecałem komuś już w tym temacie że porobię foty ale nie da się tego tak łatwo uchwycić.
    Masz naprawdę dobrą procedurę! W następnym podejściu do deski w swojej GT również zamierzam przestać się pieścić i użyć mocniejszego stężenia APC i twardszej szczoteczki. Do tego wymyśliłem, że zamiast nakładać dressing aplikatorem rozpylę równomiernia Perl'a 1:1 z atomizera.

Damy z Kruszem znać co z tego wynikło
    La scuderia di Abirio Uno: Alfa Romeo GT 1910 JTD | Alfa Romeo 145 1910 JTD Edizione Sportiva

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Ja wróciłem z 2 tygodniowych wakacji i już w domu czekał na mnie Prima Amigo więc w sobotę leci lekkie odświeżenie maszynowo na padzie finiszowym Menzerna FF3000 do pozbycie się swirli i długo wyczekiwany Prima Amigo też maszynowo na padzie finiszowym. Na to oczywiście Colli, ciekawej jestem efektu w stosunku do BH

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

ja na pewno spróbuje w przyszłości tego http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=419
    cena atrakcyjna i opinie też bardzo dobre, a jak nie widać różnicy to po co przepłacać...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Cena marketowa, można by rzec. Jakoś mi umknęło jak szukałem środka do kokpitu 156. U mnie sprawdza się Mg Natural Shine. Natomiast jakoś nie moge dobrać niczego na uchwyty w boczkach, te takie gumowane - mowiąc szczerze to najlepiej wyglądają jak niczym nie są pokryte tylko wyczyszczone środkiem do czyszczenia krzeseł ogrodowych i okien plastikowych. Wszelkie inne środki jakie stosowałem powodują, że uchwyty się lepią albo mażą się strasznie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

dziwne, bo ja megsem także potraktowałem te "gumowane" rączki i nigdy chyba lepiej nie wyglądały