Witam. Dzisiaj w ASO przy wymianie rozrządu mechanik zwrócił mi uwagę na zabrudzony przepływomierz. Pytanie moje brzmi: czy wymienić czy próbować wyczyścić, jeśli wyczyścić to możecie polecić skuteczną metodę?
Witam. Dzisiaj w ASO przy wymianie rozrządu mechanik zwrócił mi uwagę na zabrudzony przepływomierz. Pytanie moje brzmi: czy wymienić czy próbować wyczyścić, jeśli wyczyścić to możecie polecić skuteczną metodę?
Forza Ducati!
czyścić czyścić o czymś takim - http://allegro.pl/kontakt-ipa-spray-...364543580.html
Dzięki wielkie.
Forza Ducati!
Ja u siebie przepławkę czyściłem zwykłym zmywaczem do gaźników,duże i tańsze opakowanie,raczej nie próbuj czyścic pędzlem czy też szmatką
![]()
Ja też wyczyściłem płynem do gaźników i muszę przyznać że trochę osadów wypłynęło... Poza tym żadnych widocznych skutków nie zauważyłem![]()
Alkohol izopropylowy. Układ pomiarowy jest zalany dość delikatnym żelemPo wyczyszczeniu niektórymi specyfikami kończy swój żywot po dłuższym lub krótszym czasie. I niech ci nie wpadnie do głowy czymś tam dłubać
![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Po co czyściliście przepływki? Tak dla przyjemności czy działały niepoprawnie? (Jeśli niepoprawnie to jakie były objawy)
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Brudna zaniża wartości i autko słabnie, przydymia itp.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF