Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: 147-za ile kupie?

dilo1115
    Gość

Domyślnie 147-za ile kupie?

Witam. Jestem nowy na forum.

Sprawa wygląda następująco- chciał bym kupić alfe 147 do 7 tys. moje pytanie jest takie czy za to 7 tys kupie cos w przyzwoitym stanie?

na alledrogo znalazłem np. takie autka:

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-nie...C29891183.html

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C25885836.html

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-pel...C29541552.html

Co myślicie o tych autach?

Dzięki za odpowiedz i Pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Jest dział porad przy zakupie - takich pytań nie zadaje się w dziele technicznym.

dilo1115
    Gość

Domyślnie

Tak wiem, ale nie jestem jeszcze zbyt dobrze ogarnięty na tym forum wiec bardzo proszę o opinię w tym temacie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Klakierr
    Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.9JTD, 2000r.

Domyślnie

Jak masz tylko 7tys, to troche słabo. Bo pamietaj, ze musisz wymienić rozrzad, oleje, filtry. Do tego pewnie coś w najbliższym czasie się rozsypie i... dupa. Nie żebym polecał ale 145 dostaniesz za te pieniądze i zostanie Ci zapas.

Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2

Użytkownik Rowerzysta Avatar turek1601
    Mieszka w
    Pruszków, Ostrołęka
    Auto
    147 1,6 105km

Domyślnie

Niedawno kupowałem. Za cene do 7tyś nie ma co się napalać. Zazwyczaj są to szroty. Za 11 tys zresztą też się trafiały! Obejrzałem chyba 8 alfa z czego pięcioma jeździłem. Każdej czegoś brakowało i wybrałem najmniejsze zło. Zapłaciłem 8800 za pb z klimatronikiem w jasnym welurze. Koszty po zakupie to 1200 sprzegło, 700 rozrząd, 130 olej filtr, 600 dwa górne wahacze. To daje 2600 , a jeszcze zostało to i tamto do poprawy. Z taką kasą to jak kolega Klakier doradza kup 145 lub 146 z ostatnich lat produkcji, wymień co się da i przez 60000 km wymieniaj tylko olej w silniku, ciesząc się bezawaryjnym autem.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

powiem tak sam kupiłem okazyjnie auto, bo jakby nie patrząc za te same pieniądze miałem diesla, no ale ile wkładu i zdrowia mnie kosztowała ta przysłowiowa tanizna to wie tylko mój żołądek i portfel.. Nie interesuj się autami z Polski, dodatkowo niech nie zwodzi cię niska cena, i super wypucowane auto, takie przeważnie są największym gównem w złotku.. aha i uważaj na handlarzy typu, już ktoś jedzie po to auto tylko pan szybciej dotarł, albo ja dla syna kupiłem ale syn to ścigacze..

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubajg
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Jeśli masz ogólnie 7 tyś przeznaczone na auto to zapomnij o 147, potrzebujesz prawie 2 razy tyle żeby kupić coś w dobrym stanie i powymieniać na starcie to co ważne.

Użytkownik Ogier Avatar artur76
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    166 V6

Domyślnie

Cytat Napisał dilo1115 Zobacz post
    Co myślicie o tych autach?
    Błeeee, ale drożyzna, ja znalazłem jeszcze tańszą:
    http://allegro.pl/alfa-romeo-147-1-6...384296607.html
    Bezwypadkowy i bez wkładu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Dejf
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    AR 147 1.9 120 KM

Domyślnie

Ponad miesiąc temu kupiłem taką tanią alfę ale nie ma co się łudzić aby doprowadzić do stanu tylko lać benzynę i jeździć budżet musi mieć przewidziane ok 3,5 tyś zł do tego tzw pakiet startowy 2 tyś na rozrząd itd. Nie ma cudów nikt nie puści Alfy w dobrym stanie za 6-8 tysięcy no chyba, że ktoś potrzebuje pieniędzy na już Więc jak się nastawisz na to, że na pewno wpakujesz jeszcze kupę kasy to czemu nie

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biala
    Auto
    Alfa Giulietta Veloce - biała :-)

Domyślnie

Rok temu kupiłem zadbaną 147 2.0 rocznik 2005, za 18 tysiaków i moim zdaniem to i tak była okazja, bo przez cały żywot był garażowany. Ale i tak sporo już do niego dopłaciłem: rozrząd + tłumik Ultera (stary się sypał) + oponki zimowe i 3 tysiące nie moje. Wypadałoby wkrótce wymienić katalizatory, bo wkłady się ruszają, więc kolejne 1100 w plecy.
    Kolego, jeśli chcesz dorżnąć samochód, nie ładując nic w niego, lub ładując jak najmniej, to być może kupić za tę cenę i można, ale żeby mieć przez kilka lat i żeby nie wkurzały cię jakieś pierdółki, to trzeba trochę w wóz wpakować - nie ma cudów. Tak jest z każdą marką

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia