Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: [166] Sprzęgło 2,4 JTD

april
    Gość

Domyślnie [166] Sprzęgło 2,4 JTD

Witam Panowie.Padło mi sprzęgło w mojej belli.Znacie jakieś uczciwe sklepy z częściami???I jakie to są te "uczciwe" ceny kompletów.Bo ja mam za 640 i wydaje mi się za drogi

Użytkownik Maniak resoraków Avatar danloo23
    Mieszka w
    Strzegom
    Auto
    AR 156 2,4 JTD 20V 2005r.,Fiat Bravo 2 1,6 mjet 105KM 2012r.

Domyślnie

Polecam Ci www.autosklep24.pl!
    Goscie znaja sie na rzeczy,maja czesto promocje i wogle moim zdanie sklepik SUPER!!!
    Ja tez wymienialem jakies dwa miesiace temu sprzeglo razem z kolem dwumasowym i za samo sprzeglo zaplacilem 699zl. (Allegro) wiec mysle ze taniej niz 640zl. raczej nie kupisz!!!
    Pozdrawiam!

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 2,4jtd 2002r

Domyślnie

Niestety taniej niż za 600 zł nie dostaniesz nigdzie.

april
    Gość

Domyślnie

No i wszystko stało sie jasne.Padło najpierw łożysko koła dwumasowego.Przez to uszczelniacz i częśc zmasakrowanych kulek dostały się pod tarczę sprzęgła.Następstwem tego ucierpiało słoneczko wraz z obudową łożyska wyciskowego.W związku z tym wszystkie elementy poszły się je....Ale polak potrafi.Nadmieniam,że jestem mechanikiem,ale z braku czasu auto musiałem wstwic do warsztatu.I właściciel-kolega stwierdził,że nie możliwa jest w Kielcach naprawa tego elementu jakim jest koło dwumasowe.Więc zabrałem z warsztatu cały komplet i w domu w ciągu 20 minut rozebrałem koło.Po naradzie z kolegami jastem w stanie sam dokonac naprawy tj,wymienic łożysko.Sprawa jest tylko jedna.Nity stalowe kute.Rozmontowac nie ma problemu.Natomiast muszę się udac do kowala czyt. warsztatu kowalskiego i zapytac,czy z powrotem mi to zakują.Druga sprawa to samo łożysko.Ze szczątkowego uszczelniacza odczytałem,że to "made in japan" i tyle.Jutro podjade do sklepu i zapytam czy w ogóle osiągalne i za jakie pieniądze.Niektórzy zapytają dlaczego nie kupię używanego.Bo wolę naprawic swoje i miec pewnosc ,że bedzie ok.Ale jeszcze do Was prośba.W razie niepowodzenia to może macie jakieś namiary na takie koło.Z góry dziękuje za odpowiedzi.

piećka
    Gość

Domyślnie

Na allegro nowe chodzą po ok 1200 zł za valeo (czyli oryginał).Sprzęgło pytaj się u allegrowicza tanifiat .Ma ful rzeczy do alfy.Do swojej kupiłem sprz. kompletne za 549 zł .Z tego co mi się wydaje u Ciebie powinno być takie same o ile masz starszy rocznik 166, do 2001 chyba.Co do dwumasa to wydawało mi się iż były spawane nie nitowane.Pozdr Piotrek.

april
    Gość

Domyślnie

Ja mam nitowane.jutro cos pokombinuje bo dopiero z roboty wróciłem