Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: Crosswagon Q4 - opinie uzytkownikow / koszty

Użytkownik Ogier Avatar mrq
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 Q-Tronic

Domyślnie Crosswagon Q4 - opinie uzytkownikow / koszty

Stoje przed zakupem tego modelu.
    Mam pytanie do uzytkownikow czy rzeczywiscie wychodza duze koszty w utrzymaniu tego modelu? czy tylny most czesto ulega awarii itd?
    Dajcie znac

Cross strasznie mi sie podoba, ale jezeli jest tak strasznie to wroce do pierwotnego pomyslu zakupi 156 Sportwagon FL 1.9

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    159SW 08' JTD 150KM Nero Carbonio, GTV 96' 2.0V6 Rosso Proteo Met.

Domyślnie

Nie mam, ale doskonale wiem ile kosztuje komplet dobrych 17" opon Zimą zakładam 15", ale w Crosswagonie to nie przejdzie. Oczywiście to wydatek raz na kilkadziesiąt tys km, ale jednak, warto mieć taką świadomość

Mieszka w
    Biała Podlaska
    Auto

Domyślnie

to ma byc ten argument? jak kupisz nowe opony z 4 lata conajmniej pojezdzisz....

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

Pytasz o koszty - grubo ponad 2000 zł to nie tak mało jak za komplet. Chodzi o to że w Crosswagonie chyba nie założysz felgi mniejszej niż 17" przez, a raczej dzięki hamulcom z GTA. A w naszym klimacie korzysta się z opon letnich jak i zimowych - Twój budżet bez problemu zniesie konieczność zakupu obu kompletów w najgorszym scenariuszu? Myślę że warto na to zwrócić uwagę przy zakupie, bo można tym zmienić ostateczną cenę, prawda? 2000 zł to sprzęgło z dwumasem - to przecież diesel. To też zawieszenie przód i tył. Dużo by wymieniać. Jeżeli opony nie mają dla Ciebie znaczenia to przepraszam, a mod niech po prostu usunie moje posty. Pozdrawiam!

Mieszka w
    Biała Podlaska
    Auto

Domyślnie

jakbym kupowal Sportwagona FL to i tak by mial 17' wiec wiesz...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

Przy SW sprzedającemu nie możesz wypomnieć braku opon - ewentualnie można tego użyć jako jednego z argumentów zmieniających cenę

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wuziu
    Mieszka w
    Radostowice
    Auto
    Alfa Crosswagon

Domyślnie

Co Ci tu powiedziec jesli porównam z seicento to koszty sa ogromne
    Mam w domu tez 147 1.9 i szczerze mówiac to roznica w kosztach jest nie aż tak duża
    -sprzęgło dwumas jak wszedzie
    -droższe sa czesci zawieszenia
    -liche sa podpory wału
    - co było wielokrotnie omawiane to czesci karoseri sa drogie i mało spotykane, jak bys tak miał w planach taranowac golfistów...
    - a no i droższe sa chamulce do przodu ale nie ma tragrdii chyba ze w Aso kupujesz
    troche z innej beczki wujek tylko w aso moja robił i jak patrze na faktóry to ponizej 1000 ani razu nie zszedł ale ceny to maja jak z kosmosu niektórych czesci

ja w mojej ostatnio wymieniłem sprzegło dwumas termostat chłodnice i nie pamietam co jeszcze ale w około 3500 sie zmiesciłem a i niepotrzebnie klocki wymieniałem.
    I jedyne co moge powiedziec to lepiej troche dołożyc i kupic zadbany egzemplarz

jak cos moge Ci moja za rok sprzedac

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Cytat Napisał mrq Zobacz post
    to ma byc ten argument? jak kupisz nowe opony z 4 lata conajmniej pojezdzisz....
    a które wytrzymują 100 tys przebiegu!!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar August
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa Romeo 156 CrossWagon Q4 1.9JTDm 2005r.

Domyślnie

Nie miałem zwykłej 156 ale patrząc po różnicach to nie ma tragedii w takim porównaniu. Nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś miał jakieś poważne problemy z przeniesieniem napędu na tył. Fakt, że większość egzemplarzy ma już jakieś z nim problemy wynika raczej z wieku. Na szczęście nie unieruchamiają one samochodu. Droższe będą sprawy związane z hamulcami na przód, amorki też są dużo droższe. Pali około litr więcej niż zwykła 156 1.9. Czasem wypadałoby zmienić też olej w moście.

Jeżeli nie planujesz rozwalić zderzaków i nadkoli to nie ma strachu. Jakoś tam dasz rade a zimą będziesz się cieszył z decyzji.

Co do opon to zwróc uwagę, że zalecane są specjalne wersje do samochodów z napędem na cztery łapy. Droższe.
    Moja była: 156 Crosswagon Q4 JTDm

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    AR 156 1,8 TS 2001; Croma 1,9 16V 2005

Domyślnie

Cytat Napisał August Zobacz post
    Nie miałem zwykłej 156 ale patrząc po różnicach to nie ma tragedii w takim porównaniu. Nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś miał jakieś poważne problemy z przeniesieniem napędu na tył. Fakt, że większość egzemplarzy ma już jakieś z nim problemy wynika raczej z wieku. Na szczęście nie unieruchamiają one samochodu. Droższe będą sprawy związane z hamulcami na przód, amorki też są dużo droższe. Pali około litr więcej niż zwykła 156 1.9. Czasem wypadałoby zmienić też olej w moście.

Jeżeli nie planujesz rozwalić zderzaków i nadkoli to nie ma strachu. Jakoś tam dasz rade a zimą będziesz się cieszył z decyzji.

Co do opon to zwróc uwagę, że zalecane są specjalne wersje do samochodów z napędem na cztery łapy. Droższe.
    z oponami chodzi o to ze powinny byc wszystkie 4 takie same, a nie jak w normalnych Alfach ze przod moze byc inny a tyl inny
    Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.

PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!